Radio Speltorsk

Avsnitt 175: Vad är ett indiespel?

Minecraft2Veckans avsnitt tar ut svängarna rejält och bjuder på en grävande och intervjubaserad indiespecial. Målet är att ta reda på vad ett indiespel egentligen är och vad definitionen står för.

Medverkar gör Kristian Johansson, Michael Gill, Gustav Granlund, Erik Svedäng och Alexander Cederholm.

Låtlista:
Aquaria OST – Remains
Braid OST – Downstream
Fez OST – Flow
Shatter OST – Track 2 Aurora
VVVVVV – Pushing Onwards
Fez OST – Reflection

Lyssna på avsnitt

Spela i popup - Ladda ner
2012-11-08

10 Kommentarer

2012-11-08, Mayhemic säger:

Poetiskt, vet inte ifall jag blev så mycket klokare… men försöket var tappert. :D

Och hoppsan, råkade visst tatuera en liten Speltorskhyllning på armen igår… måste nästan vara värdens första? ;) Håll till godo:

http://img.photobucket.com/albums/v127/Mayhemic/speltorskar.jpg

2012-11-08, Andreas säger:

@Mayhemic: ”Speltorskhyllning”

Så. Sjukt. Coolt.

:D

2012-11-09, Nate Traveller säger:

Mycket roligt program att lyssna på och jag gillar ambitionen som fanns bakom det. Bra urval av gäster också och det var roligt att se hur deras perspektiv ibland skar sig. Jag som är rotad i rollspelsbranschen (alltså, sådant där Penn ‘n Paper rollspel) känner igen diskussionen därifrån och mycket av vad som sades i avsnittet är oerhört relevant även för den braschen.

Vad som jag lite saknade var ett sammanfattande från Andreas vad han lärt sig, inte bara ”jag har lärt mig jättemycket och det har varit jätteroligt”. Det var liiiite fegt. ;) Men med gott produktionsvärde, intressanta gäster och Andreas härlig goa röst kan det dock inte gå fel. Fett med kredd!

Mayhemic: Harcore! :D

2012-11-09, Andreas säger:

@Nate Traveller: Kul att du gillade det! Det är rätt tidskrävande att få ihop den här typen av inspelning så alla tillrop uppskattas mer än vanligt! :D

Jag håller med om sammanfattningen och jag borde lyckats knyta ihop det bättre. Samtidigt kanske det var inledningen som blev för pretto-ambitiös och kontrasten mellan början och slut blev kanske för stor? I vilket fall som helst gör jag gärna fler program av den här typen i framtiden om det finns folk som uppskattar det.

2012-11-09, Nate Traveller säger:

Jo, jag kan förstå att det är jobbigt. På kort tid har jag redigerat två podcaster där jag varit tvungen att klippa kreativt för att knyta ihop saker till en enhet – och då byggde inte hela avsnittet på dig. Måste vara oerhört jobb för att klippa det så bra och effektivt som du gjorde. På vissa ställen lät det helt som om de talade emot varandra. Jag gillade hur du fick till redigeringen där, så all the more credd!

Du kan ha rätt i att det var början som satte en väldigt hög ribba, men det är alltid bättre att sikta högt. Slutresultatet brukar då bli mycket bättre än om det inte finns någon som helst ambition.

Jag ser för övrigt fram emot ett kommande avsnitt om peka- och klicka-äventyren – och som då inte bara inkluderar Lucas Arts, utan även de betydligt mer intressanta Sierra-spelen! :)

2012-11-09, En spelrelaterad svamp säger:

Jag älskar program av det här slaget. Tyvärr så va frågan som ställdes ointressant för min egen del, men som sagt, jag gillar formatet.

Bra jobbat.

2012-11-11, zatoishwan säger:

Bra jobbat Andreas!
Välproducerat och intressant.

Ambitös frågeställning. Frågan är intressant och i princip omöjlig att besvara entydigt (vilket du också nämnde)

Det jag tog med mig från avsnittet är att det är oberoendet, att man inte bara tillverkar ett spel utifrån en beställning som på något sätt är den springande punkten – även om det förstås finns en massa gråzoner.

2012-11-11, zemus säger:

helt jävla underbart bra program!

2012-11-12, Ina säger:

Äääälskade avsnittet! Verkligen riktigt bra ihopfixat av dig Andreas, och alla som pratade var väldigt bra på att just prata. Härliga att lyssna på och intressanta åsikter. Bara kärlek från mig till alla inblandade :)

Tycker f.ö. också att vi bör radera ordet indie. Det är för splittrat :P

2012-11-15, Andreas säger:

@Ina @zemus @zatoishwan @En spelrelaterad svamp: Tack så hemskt mycket för berömmet! <3

Kommentera

Om Radio Speltorsk

Radio Speltorsk är en svensk podradio om dator- och tv-spel. I programmet analyserar Andreas Ljungström och Sebastian Magnusson de senaste spelen, diskuterar indie och retro samt bjuder in spännande gäster från spelbranschens alla hörn. Nya avsnitt lanseras varje torsdag.

Radio Speltorsk på iTunes Prenumerera på iTunes-uppdateringar. feedback@radiospeltorsk.se För all form av feedback.