Radio Speltorsk

Spelklassiker Musik ft. GamingGrannar 165 – Disney hjärta Star Wars

Det var nog ett giftermål som ingen riktigt trodde skulle ske. Men när George Lucas fick ett erbjudande om 27 miljoner för Lucasfilm kunde han inte hålla händerna i styr och skrev under kontraktet snabbare än Tobias gör bort sig i Street Fighter 4. Chocken har nog inte riktigt lagt sig ännu, och om den har gjort det så river vi upp det hela igen. Oavsett om man affären gjort en glad eller ledsen.

Låtlista
Main Menu – Star Wars Episod 1 Racer (GBC)
City Park – Who Framed Roger Rabbit
Main Theme – Star Wars Rogue Squadron
Steelbeak´s Stage – Darkwing Duck (GB)
Imperial Victory – TIE Fighter
Cantina – Super Star Wars
Intro Piano Enhanced – Dick Tracy
Downtown Streets – Bonker´s
The Old Republic Theme – Star Wars Knights of the old Republic
Dr. Finkelstein´s Song – The Nightmare before Christmas: Oogie´s Revenge

Nästa veckas tema: Gäst-DJ

Lyssna på avsnitt

Spela i popup - Ladda ner
2012-11-12

3 Kommentarer

2012-11-13, ChrisX säger:

Fy vilken öronskärande start ni hade denna veckan! ;D
Trodde jag skulle få ren panik när detta startade.

Denna veckan tog Gwellmyn stort steg ibland ”Bra låtar” glod Hiro med bravur, (visserligen kanske jag är lite partisk då jag tyckte KOTOR var det ÄNDA bra Star Wars spelet..)

Den ända starka låten ibland star wars var ”TIE Fighter” riktigt melodiskt bra tyckte jag, sen hade jag nostalgi på Cantina låten till SNES varianten, spelade det mycket som liten, men inget roligt spel ;)

Sen slutlåten satt jag och lyssnade på 2-3 ggr ;) så bra var den *Tummen upp*

2012-11-14, SpJ säger:

Kan verkligen säga att jag håller med ovanstående om öronskärande!

Sen tyckte jag att ”Super star wars spelens” låtar var överlag väldigt bra! Kan hålla med Hiro om att de var väldigt svåra spel. Men jag minns inte kontrollen som dålig? Kan vara för att man blivit kräsnare med åren kanske =)

2012-11-17, JemyM säger:

Jag hade nog sagt att Jedi Knight II: Outcast var ett bra Star Wars spel men KOTOR är ju liksom en annan liga… Som att jämföra The Avengers med Chess ungefär. Nu ångrar man ju dock lite att man glömde skicka ett mail angående temamusiken ur Force Commander som man ju antingen älskar eller hatar med tanke på hur avstickande den är. :)

Kommentera

Om Spelklassiker Musik

I podcasten Spelklassiker Musik kan du varje vecka höra gamla och nya, okända och kända, stillsamma och fartfyllda låtar från dina favoritspel. Allting leds av Tobias Jensen och Andreas Karlsson som varvar låtarna med lite nördig kuriosa om spelen eller dess musikstycken. Varje måndag släpps ett nytt avsnitt.

Spelklassiker Musik på iTunes Prenumerera på iTunes-uppdateringar. spelklassiker@gmail.com Om man har önskemål om låtar eller teman.