Radio Speltorsk

Spelklassiker Musik ft. GamingGrannar 168 – Spel vi fick med våra konsoler

Det är en speciell känsla att öppna en helt ny konsol. Att försiktigt lossa på plasten, känna tyngden och tänka ut bästa platsen för den att stå på. Lika viktigt är det när man ska stoppa in det första spelet. Om man endast har ett så är det inte så svårt att välja, men det är en andakt som är minst lika viktigt för det. Den här gången handlar det precis om de där spelen som fick äran att inleda livet på våra konsoler.

Låtlista
Bianca City – F-Zero Maximum Velocity (GBA)
Stage Theme – Popeye (NES)
Challenge Theme – Chu Chu Rocket (DC)
Intro Song – Tekken 3 (PS1)
Faron Woods – The Legend of Zelda: Twilight Princess (Wii)
The Normandy Remix – Mass Effect önskad av Nate Traveller
Unforgotten (Techno Remix) – Halo 3 – Månadens Remix av ChrisX
Battle Mode – Saturn Bomberman (SAT)
Intro Theme – Teenage Mutant Ninja Turtles (Amiga)
Main Theme – Call of Duty 3 (Xbox360)
Bomb Man Stage – Mega Man Powered Up (PSP)
Town Theme – Innocent Life: A Futuristic Harvest Moon (PSP)

Nästa veckas tema: Mini-bossar önskad av Nize

Lyssna på avsnitt

Spela i popup - Ladda ner
2012-12-03

2 Kommentarer

2012-12-05, Lill-Lenin säger:

Tjabba, jag har inte hunnit lyssna på detta avsnitt än, men får väl göras snart. Hursom, jag skulle tycka det vore fryntligt om ni någon gång kunde påta in låten ”London 3″ ur Professor Layton and the unwound future, kanske tillochmed liveversionen?
Iallafall, fortsätt som ni gör, det är ett vinnande koncept, hare’.

2012-12-07, Grullman säger:

Det här var ett sådant där trevligt avsnitt där ni pratar en hel del mellan låtarna. Jag tycker det är minst lika underhållande att höra er dra lite fina anektdoter som att lyssna på låtarna.

Införskaffade spelmusiken till FF VI, VII och IX nyss på tradera så om ni ngn gång ska ha tema Uematsu så ska man nog kunna skrapa ihop lite önskemål.

Kommentera

Om Spelklassiker Musik

I podcasten Spelklassiker Musik kan du varje vecka höra gamla och nya, okända och kända, stillsamma och fartfyllda låtar från dina favoritspel. Allting leds av Tobias Jensen och Andreas Karlsson som varvar låtarna med lite nördig kuriosa om spelen eller dess musikstycken. Varje måndag släpps ett nytt avsnitt.

Spelklassiker Musik på iTunes Prenumerera på iTunes-uppdateringar. spelklassiker@gmail.com Om man har önskemål om låtar eller teman.