Radio Speltorsk

Spelklassiker Musik ft. GamingGrannar 175 – Kärlek

Jösses vad tiden går fort, kändes som det var igår vi firade alla hjärtans dag. Men nu är den här igen, den mest romantiska dagen under hela året. Inklusive Tobias födelsedag (hurra, hurra för honom). Som vanligt har vi bullat upp med vanilhjärtan… eller förlåt smäktande ballader och tårdrypande visor. Hoppas ni alla får en kärleksfull dag!

Låtlista
Moongazer – To the Moon
A Whole New World – Aladdin
Compass – Red Dead Redemption
Santa Monica – Farenheit – Theory of a Deadmand
Rapunzel – Catherine
Serenity – Last Window önskad av Paprikan
Girl in the Tower – Kings Quest VI
Månadens Remix med ChrisX
Enclosure – Metal Gear Solid
Protecting Trip – Enslaved: Odyssey to the West
Battle Theme – Record of the Agarest War
Romance in the Air – The Legend of Zelda: Skyward Sword
Lachrymal – Resident Evil: Code Veronica

Nästa veckas tema: Pytt i panna

Lyssna på avsnitt

Spela i popup - Ladda ner
2013-02-11

8 Kommentarer

2013-02-11, SpJ säger:

Jag måste understryka min besvikelse!!! Först blev man ju bara så glad när man såg ”Girl in the Tower – Kings Quest VI” och jag tänkte. NU …. nu händer det!!! Äntligen ska det ske! Girl in the tower med Hiro och Gwellmyn!!! Men när musiken ljöd och tonerna togs så var det inte era ljuva stämmer..besvikelsen var stor..
*suck*

Ajja snart avsnitt 200 ju ^^ då får man ju hoppas att ni övat mer ;-)

2013-02-11, hiro säger:

Tro mig Spj, vi kommer göra stort väsen av oss när låten är färdig, vi räknar med att lägga en del dagar i sommar på produktionen (;

2013-02-12, ChrisX säger:

Det där låter riktigt lovande Hiro =D hehe~

Sökte som satan efter Agarest War, blev lagom sur då EU versioner av spelet endast finns till PS3, men i USA finns det även till Xbox *Sadface*

Btw. Tror Gwellmyn slog musik rekord denna gången, mycket bra låt val! =D

2013-02-12, Robert säger:

Superbt avsnitt som (nästan) alltid. Kan inte minnas om ni spelat den innan men jag skulle vilja höra Flip a Switch från spelet Quantum Conundrum. Har inte spelat det ännu, men den här låten fick mig att vilja göra det. Har det på PS3 redan, så antar att det bara är att köra så förr jag får tid. Keep up the good work!

PS! Kommer sakna dig ChrisX!

2013-02-13, ChrisX säger:

Tack så himla mycket Robert =)
Ill be around~

2013-02-14, Grullman säger:

Ett superbt avsnitt. Jag vet inte men jag tänker direkt på Michael Bolton och hans gigantiska hårsvall a la 80 tal då ”girl in the tower” spelas. Jag tycker att det är han som ska sjunga den låten och vill att ni med ett stabilt kickstarter projekt får honom att sjunga till er framtida ”girl in the tower”- video. Kickstarter projekt burkar ju generera mer pengar än utsatt mål och dem kan ju användas till att göra den av er som ska spela just the girl in the tower mer lik en kvinna i nöd (operationer i Estland etc). Sen kan ni luta er tillbaka och ta emot världens hyllningar (och pengar). :)

Jag slukar de flesta JRPGs och då jag nyligen köpte en PS3 och därmed roffade åt mig ett gäng konsolexklusiva spel fick jag med mig Agarest av bara farten (tillsammans med Valkyria Chronicles, Tales of Graces, Ar Tonelico, Atelier Rorona). Agarest var riktigt riktigt segt och jag kan inte rekommendera det. Däremot satt jag fastklistrad vid Valkyria Chronicles som också är ett strategirollspel. Gärna en låt från det senast nämnda spelet ngn gång?

2013-02-15, Micke säger:

Får ta o önska en låt till pyttipanna avsnittet, spelade igenom Mass effect 1 nu gillade end theme så önskar den. Ha de!!

2013-02-15, Micke säger:

Kommer att sakna chrisx med. Snälla kom tillbaks :)

Kommentera

Om Spelklassiker Musik

I podcasten Spelklassiker Musik kan du varje vecka höra gamla och nya, okända och kända, stillsamma och fartfyllda låtar från dina favoritspel. Allting leds av Tobias Jensen och Andreas Karlsson som varvar låtarna med lite nördig kuriosa om spelen eller dess musikstycken. Varje måndag släpps ett nytt avsnitt.

Spelklassiker Musik på iTunes Prenumerera på iTunes-uppdateringar. spelklassiker@gmail.com Om man har önskemål om låtar eller teman.