Radio Speltorsk

Spelklassiker Musik ft. GamingGrannar 176 – Pytt i Panna 2013 del 1

När vi inte kommer på något vettigt till tema så slänger vi istället ihop det som vi hittat tidigare, men som inte riktigt passat in någonstans. En fin liten pytt i panna helt enkelt. Vi har dessutom fått in sjukt många önskelåtar, så det här blev ett riktigt mustigt avsnitt. Andreas hinner dessutom gnälla lite på Tobias om att det spelas alldeles för få SID-låtar i programmet.

Låtlista
Bridge Zone Classic Remix – Sonic Generations
Main Theme – Super Robin Hood
Rick the Hamster – Kirbys Dreamland 2
Flip a Switch – Quantum Conundrum önskad av Robert
Menu Theme – Track & Field 2 önskad av Christoffer
The Village in the Woods – Ni No Kuni
Speeder – Metal Slug 5
Desperate Fight – Valkyria Chronicles önskad av Grullman
Baba Yetu – Civilization 4 önskad av Martin
Goonies ‘R’ Good Enough – The Goonies 2
One Man and His Droid
End Theme – Mass Effect önskad av Micke
China Town – The Revenge of Shinobi önskad av Jimmy
Stansbury: Halcyon Days – Professor Layton and The Miracle Mask
Strange Memories of Death – Mr.Gimmick
Summers – Earthbound – The Oneups

Nästa veckas tema: Sega-Hjältar

Lyssna på avsnitt

Spela i popup - Ladda ner
2013-02-18

8 Kommentarer

2013-02-19, El_Kebabo säger:

Riktigt härligt avsnitt, gillade speciellt super Robin Hood låten. Har för mig att jag hade ett Robin Hoodspel på mitt nes som var fruktansvärt fult och dåligt. Undrar om det är från det musiken kommer?

2013-02-19, Robert säger:

Hej!
Nu vill jag hjälpa er lite. Quantum Conundrum (uttalet var bara så där lagom skruvat fel) är ett pusselspel som Kim Swift har varit med och gjort, samma person som var en lead designer för spelet Portal. Då menar jag ettan och inte tvåan. En sak hade ni dock rätt om, det fick ett svalt mottagande.

Jättebra avsnitt f.ö.

2013-02-20, ChrisX säger:

Once you hear ”Håkan Hellström – Känn Ingen Sorg For Mig Göteborg” in ”Bridge Zone Classic Remix – Sonic Generations” It cannot be unheard… #SADFACE
Verkligen inte sugen på relation till en sådan skitlåt när jag lyssnar på ett awesome program som detta ;D

2013-02-21, Burasuteru säger:

Alltid lika roligt att lyssna på er och all underbar spelmusik.
Är inte så blödigt ändå att vänta på ett avsnitt i veckan, kul att ha något att se fram emot. (:
Tyckte det var väldigt kul när ni försökte uttala mitt nick Burasuteru (BU-RA-SU-TE-RU). Det är inte många som klarar av det, men det får väl en sån som jag leva med när jag väljer att ha sådant namn.
Jag skulle vilja höra låten ”Empire- The Final Assault” från spelet Gunstar Heroes på Sega Mega Drive. Dessa två hjältar tycker jag passar perfekt i ett avsnitt med Sega-Hjältar. Förövrigt ett väldigt roligt spel som jag och min lillebror spelade massor när vi var yngre.

Det skulle sitta fint med ett Sega Mega Drive tema om det finns intresse nog!

2013-02-22, Tobias säger:

Buraseuteru> Vi har tyvärr redan spelat in avsnittet, vi brukar göra det på torsdagar så det kan vara en bra fingervisning om ni ska önska låtar. Men det kan mycket väl vara så att någon av oss redan valt en låt från ovannämnda spel. ;)

P.S Ditt namn är nästan lika svårt att skriva som uttala :P D.S

2013-02-23, Micke säger:

Bra avsnitt!! Men sega har jag dålig koll på. Men det fixar ni!!

2013-02-24, Christoffer säger:

Jisses vad repetitiv som min låt var, gav mig minnen från förr dock och det var precis vad som var meningen.

Har inte själv spelat sportspel i stor utsträckning, Nintendo World Cup och T&F 2 är väl de som spelades. Såg det som en utmaning för er och annars har ni ju en stor lyssnarskara som kanske kan hjälpa er. :)

2013-02-25, SpJ säger:

Superbt avsnitt som vanligt =)

Kommentera

Om Spelklassiker Musik

I podcasten Spelklassiker Musik kan du varje vecka höra gamla och nya, okända och kända, stillsamma och fartfyllda låtar från dina favoritspel. Allting leds av Tobias Jensen och Andreas Karlsson som varvar låtarna med lite nördig kuriosa om spelen eller dess musikstycken. Varje måndag släpps ett nytt avsnitt.

Spelklassiker Musik på iTunes Prenumerera på iTunes-uppdateringar. spelklassiker@gmail.com Om man har önskemål om låtar eller teman.