Radio Speltorsk

Spelklassiker Musik ft. GamingGrannar 177 – Sega-Hjältar

Ni önskar och vi levererar! I veckans avsnitt tar vi oss an diverse hjältar från olika spel från Sega. Oroa er inte, Sonic syns inte till. Istället får Segas första maskot, Alex Kidd, kärlek tillsammans med Ryu och Ottifanterna. Eftersom det är Tobias som redigerar så får ni även en efterlängtad blooper i slutet av programmet.

Låtlista
Reprise of the Yellow – Gunstar Heroes
Boss Theme – Batman Returns
Title Screen – Ecco the Dolphin Sega CD
Johnny B Theme – Johnny Bazzokatone
End Point – Yakuza 3
Underwater – Alex Kidd in Miracle World
Basement – The Ottifants
Path of Fiend – Golden Axe
Rent-A-Hero – Fighters Megamix
Shenhua – Shenmue

Nästa veckas tema: Sportspel

Lyssna på avsnitt

Spela i popup - Ladda ner
2013-02-25

2 Kommentarer

2013-02-25, Burasuteru säger:

Fantastiskt avsnitt! Många bra låtar med den här gången. Shenhua – Shenmue måste vara den bästa från listan, mycket vacker och skön musik som passade perfekt som avslut.
Nu är jag betydligt mycket snabbare på att kommentera och önska den här gång. Jag kanske borde vetat att inspelningen börjar torsdagar, skäms på mig, men det blir mycket att ta in när man lyssnar på många avsnitt under en kort tid.

Hur som helst, det jag skulle vilja lyssna på är ”Road Rash 2 – Main Theme” från Sega Mega Drive. Spelet kanske inte klassas som ett sportspel men motorcykel racing är ju en sport och det är ju vad man gör i spelet även om det inte är direkt i lagligt syfte. :p

2013-02-27, Paprikan säger:

Snowboard klassificeras som sport eller hur? Gamecube-spelet 1080 Avalance spelades mycket av mig och min kompis under varma sommardagar för något år sedan. 1080 Avalanche är uppföljare till N64-spelet 1080 Snowboarding och en av karaktärerna, Ricky Winterborn, har även dykt upp i Wave Race: Blue Storm.

Orginalmusiken från Avalanche visade sig vara ganska svår att hitta på internet, däremot är de licensierade mer lättillgängliga. Tur det, då Conversations av det kanadesiska bandet Finger Eleven var definitivt en av de mest spelade låtarna medan vi på snabbast möjliga tid gled ner för de virtuella backarna.

http://www.youtube.com/watch?v=dkNAATTsIf0

(Är det hälsosamt att jag fortfarande med jämna mellanrum sätter på Pants Away efter ni spelade den i Sunsoft vs THQ-avsnittet?)

Kommentera

Om Spelklassiker Musik

I podcasten Spelklassiker Musik kan du varje vecka höra gamla och nya, okända och kända, stillsamma och fartfyllda låtar från dina favoritspel. Allting leds av Tobias Jensen och Andreas Karlsson som varvar låtarna med lite nördig kuriosa om spelen eller dess musikstycken. Varje måndag släpps ett nytt avsnitt.

Spelklassiker Musik på iTunes Prenumerera på iTunes-uppdateringar. spelklassiker@gmail.com Om man har önskemål om låtar eller teman.