Radio Speltorsk

Spelklassiker Musik ft. GamingGrannar 181 – Gäst-DJ #14

Det var ett bra tag sedan vi hade en gäst-dj. Så gissa om vi blev glatt överraskade när det damp ner ett mail från JemyM där han skrev att han återigen hade satt ihop ett helt avsnitt med musik från diverse PC-spel. Vi tackar och tar emot så klart, eftersom det betyder att vi har haft mer tid på oss att äta oss mätta på ägg och påskgodis!

Låtlista
Metro 2033 – Main Theme (Anthesteria)
Heroes of Might & Magic IV – Hope (Paul Romero, Rob King, Steve Baca)
The Witcher 2 – A Watering Hole in the Harbor (Adam Skorupa)
Syberia – Theme (Nick Varley, Dimitri Bodiansky)
World in Conflict Soviet Assault – Soviet Assault Waltz (Ola Strandh)
Codename Iceman – Love Theme Morning (Mark Seibert)
The Sims 3 Seasons – Love Love Love (Avalanche City)
Fallout 2 – My Chrysalis Highwayman (Mark Morgan)
Myst IV – Curtains (Peter Gabriel)
F.E.A.R. – Intro (Nathan Grigg)
Dungeon Siege III – Main Theme (Jason Graves)
Evochron Mercenary – Overture (Rich Douglas)
Wing Commander – Main Theme (Orchestra edit, Blake Robinson)
X-Com Ufo Defense – Interceptor (Metal Remix 2, Andre C. Söderlund)
Giana Sisters: Twisted Dreams (Chris Hülsbeck)
Need for Speed IISE – Main Menu (Romolo Di Prisco)
Colin Mcrae Rally 2.0 – Intro Music (Hear My 303, DJ Exxa)
Interstate ‘76 – Main Theme (Arion Salazar)
Operation Flashpoint – Secret (Ondrej Matejka)
Unreal Tournament 2004 – Serenity (Will Nevins, Starsky Partridge & Kevin Riepl)
Daikatana – E1A (Will Loconto)
Call of Duty Modern Warfare – Silent Movie Special
Alone in the Dark – Who Am I (Olivier Deriviere)
Serious Sam: Second Encounter – Corridor Of Death
MechWarrior 2 – Arkham Bridge (Jeehun Hwang)
Tomb Raider Underworld – Main Theme (Troels Brun Folmann)
Hellgate London – Theme (Cris Velasco & Sascha Dikiciyan)
Command & Conquerer: Red Alert 3 – Soviet March (James Hannigan, Full Mix av Ahmed Khalifa)

Nästa veckas tema: Vind

Lyssna på avsnitt

Spela i popup - Ladda ner
2013-04-01

10 Kommentarer

2013-04-02, SpJ säger:

Härligt att du fick till piken med just ”Girl in the tower”. Gillar att du hade med just Fallout 2 som är ett spel som ligger mig väldigt varmt om hjärtat. Men även att du fick med Tomb Raider: UW, Alone in the dark (vilket jag gissar på är det allra senaste som jag ocksp gillade som fan!

2013-04-02, JemyM säger:

Fallout 2 har man ju spelat om ett antal gånger om man säger så. Det var ett av två spel som fick mig att överge min osunt hårdnackade Amigaidentitet.

Tomb Raider Underworld (och DLC’n Lara’s Shadow) hör till ett par av mina spelfavoriter. Jag var tveksam över Tomb Raider spelen men rebooten som började med Legends diggade jag stort.

Den bulgariska folkmusiken var mycket riktigt ur senaste Alone in the Dark, vilket i sifferordning är nummer fem. Som många andra klassiska titlar uteslöt det siffran och struntade fullständigt i sina föregångare, med en huvudkaraktär som såg helt annorlunda ut och befann sig i helt fel tid och plats… Jag har en hatkärlek till det spelet då det samtidigt hade en hel del briljanta idéer som det var ohyggligt frustrerande. De gjorde en ”fixad” variant till Playstation 3 som fixade många av spelets största problem men det var inte tillräckligt. Minns att jag skrattade över att det fanns knappar för ”släpp repet” och en för ”blinka med ögonen”. Gör de ett spel till hoppas jag fortfarande på att de går tillbaka till de första tre spelen. Barnby som karaktär står ut som en sofistikerad gentleman och Cthulhu-temat är rikt på material för åtskilliga spel.

2013-04-02, Grullman säger:

Hurra, tusen tack för Heroes of Might and Magic låten. Den är helt suverän och del 4 i spelserien är enligt mig den bästa av dem. Bonus att du ombesörjer allt bra som kommit från PCn i musikväg. En petitess…ojämn ljudnivå mellan pratet och musiken kanske?

2013-04-02, SpJ säger:

Hehe har också varit en hårnackad Amiga nötare i mina dagar. !!

DLC:n till Tomb Raider spelade jag inte men visst e hela legend rebooten helt awesome. men jag tycker ändå inte att något slår TR2

Alone in the dark ”5″ spelade jag mycket riktigt på den omgjorda varianten till ps3. Jag älskade det men visst det fanns buggar som var kvar men tyckte ändå att storymässigt och allt så är det sjukt nice.
Jag gillade ju också det som kom innan ”4an” ”A new nightmare” (som dom senare baserade alone in the dark 1 filmen på)

2013-04-02, Staffan Bengtsson säger:

Grullman, ja… Jag upptäckte att ljudspåret var riltigt lågt och dubblade faktiskt ljudstyrkan men det var inte tillräckligt. Är inte ljudteknisk kan jag erkänna men jag lär mig (en del av glädjen att göra en s

2013-04-02, JemyM säger:

(forts…) (en de av glädjen att göra en sån här grej är vad man lär sig).

2013-04-02, Staffan Bengtsson säger:

SpJ, jag gillade A New Nightmare som spel, men det verkade redan då som man köpt namnet och lagt det på ett spel som inte från början var tänkt som ett AitD spel. AitD5 bytte mythos helt, från Lovecraft till judeokristendom.

2013-04-02, Burasuteru säger:

Mycket trevligt avsnitt JemyM! Väldigt kul att höra en låt från F.E.A.R. som är en spel-serie jag verkligen tycker om. Skräck när den är som bäst! Fast det slår inte Amnesia. (:
Giana Sisters låten var riktigt fin också, har köpt spelet men inte börjar lira det än. Fast blev väldigt sugen när jag fick höra låten och ännu mera när jag fick reda på att Machinae Supremacy gjort musiken ock!

Jag skulle även vilja passa på att önska mig en låt inför nästa avsnittet Vind-tema. Det är från det nyligen släppta spelet BioShock Infinite. Kan det bli så mycket mer vind än i en stad som svävar högt uppe bland molnen?
Den här låten spelades när man sköts flera tusen rakt upp i luften och sedan fick se denna vackra staden Columbia. Jäklar vilken gåshud jag fick och musiken är så vacker! Låten jag skulle vilja höra är ”Bioshock Infinite – Will the Circle Be Unbroken Choir 1 & 2″. (:

2013-04-15, Ina säger:

PC <3 Generellt superbra avsnitt. Mycket mer min stil än de vanliga avsnitten ;)
HoMM IV är ett fantastiskt spel och den där låten är bara kärlek.
Sims-låten överraskade. Spelar det sjukt mycket men brukar inte lyssna på radiokanalerna och sådant, så det blir inte så mycket simlishlåtar för min del. Den där var en riktigt bra en.
Den där Fallout 2-låten spelas i Fallout: New Vegas när man hittar "Wrecked Highwayman". Såna saker älskar jag <3

2013-04-25, JemyM säger:

Trivian om New Vegas var mer än vad jag visste! Tackar, och tack för kommentaren. :)

Kommentera

Om Spelklassiker Musik

I podcasten Spelklassiker Musik kan du varje vecka höra gamla och nya, okända och kända, stillsamma och fartfyllda låtar från dina favoritspel. Allting leds av Tobias Jensen och Andreas Karlsson som varvar låtarna med lite nördig kuriosa om spelen eller dess musikstycken. Varje måndag släpps ett nytt avsnitt.

Spelklassiker Musik på iTunes Prenumerera på iTunes-uppdateringar. spelklassiker@gmail.com Om man har önskemål om låtar eller teman.