Radio Speltorsk

Spelklassiker Musik ft. GamingGrannar 182 – Vind

Då Andreas och Tobias blev grymt avundsjuka på att JemyM fick så många kommentarer så valde de att slänga ut honom och återigen ta plats i ”studion”. Så i veckans program får ni återigen nya tramsiga utlägg, fåniga skämt och intetsägande kommentarer. Och självfallet en hel del spellåtar på temat vind så klart.

Låtlista
Lost Cavern – LostWinds
Title Theme – A Valley Without Wind
Fisherman´s Horizon – Final Fantasy VIII – Distant Worlds
Ye Olde Bounty Theme – Speedy Gonzales: Los Gatos Bandidos
Main Menu – PGA Tour Golf
Will the Circle Be Unbroken Choir 1 & 2 – Bioshock Infinite önskad av Burasuteru
Blow Back – Silent Hill: Origins önskad av JemyM
Tornado Man – Mega Man 9
Hoy, Small Fry OCRemix – The Legend of Zelda: Wind Waker
Trailer Music – Insanely Twisted Shadow Planet
Slicing the Wind – Cladun: This is an RPG
Boss Theme – Kirby 64

Nästa veckas tema: Pytt i panna

Lyssna på avsnitt

Spela i popup - Ladda ner
2013-04-08

10 Kommentarer

2013-04-08, Tiduas / Peter säger:

Trevligt avsnitt i vanlig ordning, ser alltid till att fixa något tråkigt gindmoment i valfritt spel en gång i veckan så jag kan klämma in det här där. Perfekt!

Jag har inte önskat på länge nu och skulle vilja slå ett slag för ett av mina favoritspel någonsin, det gamla rollspelet skapat av Quintet, Soul Blazer. Den ack så lugna men härliga world map-låten som man i regel inte hör mer än i några sekunder då man tar sig mellan spelets olika världar på tok för snabbt.

Hur ni serverar mitt nick den här gången blir även det lika intressant ;D ;D ;D (får spela in någon ljudfil och dra med när kraft finns till detta i framtiden).

2013-04-08, Tiduas / Peter säger:

Och sen är jag ju sämst och glömmer slänga med länken med låten också, här har ni den med!

https://www.youtube.com/watch?v=NzLscBMGvso

2013-04-09, JemyM säger:

Nördtrivia: Vem är Mary Elizabeth McGlynn?

Jo, nästan all musik i Silent Hill-serien har tillverkats av Akira Yamaoka men trean och framåt har alltid haft en sång insjungd av Mary Elizabeth McGlynn. Yamaoka’s kompositioner med McGlynns röst fångar spelens mörka stämning ganska bra. Hennes låtar användes även i filmen med samma namn, så och uppföljaren ”revelation”. I HD re-releasen av Silent Hill 2 blev hon även den som blev ansvarig för att få ihop nya röstskådisar och fick då också göra rösten till både Mary och Maria.

2013-04-10, JemyM säger:

Härligt avsnitt och många bra låtar. Har ni haft ett avsnitt om jord och eld? Skall ni göra något om föregående bör det ju verkligen ha med blomjord/grus att göra, men det verkar idiotsvårt. :)

2013-04-10, Burasuteru säger:

Mycket bra avsnitt. Kan aldrig bli dåliga, icke-underhållande avsnitt så länge Tobias och Andreas sitter vid mikrofonerna!

När jag fick höra PGA Tor Golf låten från Mega Drive blev jag väldigt glad. Då väcktes gamla minnen när min far brukade sitta och spela golf mycket seriöst och anteckna sina ”highscore”. (:

Det jag skulle vilja önska är musik från spelet Trine skapat av den finska kompositören Ari Pulkkinen. Musiken han skapat dedikerades till minne av hans far Pauli Pulkkinen som dog året innan spelet släpptes. Det är otroligt vacker och förtrollande musik.
Låten heter: Ruins of The Perished -Trine

2013-04-10, Tobias säger:

Burasuteru> Har du någon länk till låten på youtube? Hjälper ganska mycket. Tack annars för de fina orden. :)

2013-04-10, Burasuteru säger:

Tobias> Absolut! Här kommer den: http://m.youtube.com/watch?v=066JaFhQoek

Jag hoppas det inte spelar någon roll för att det är en länk från mobil-sidan.

2013-04-10, JemyM säger:

Trine 1 och 2 hör lugnt till mina ”bästa soundtrack någonsin”, tillsammans med grafiken som kräver att man gång på gång får hämta upp hakan från golvet. Ett fantastiskt spel om man är tre hemma i soffan. Men folk… folk… ni borde posta era önskemål via mail istället så spoilar ni inte nästa avsnitt. :) Men med den här kommentaren har nu avsnitt 182 hela 8 kommentarer och visst är det mysigt med Tobias och Andreas vid mikrofonen igen. :)

2013-04-10, Olol säger:

Riktigt härligt avsnitt som alltid. Och ny när det ska bli pytt i panna så får jag allt ta och önska en låt. Så här är får ni en skön låt ur spelet Tower of Heaven.

https://www.youtube.com/watch?v=J_mFvJ6y_3I

2013-04-10, Paprikan säger:

Härligt avsnitt! Kom som en frisk fläkt efter att snön kände för ett återbesök här i Stockholm. Claudun-låten var riktigt skön att ha i öronen när jag trött lunkande till bussen på morgonen.

Min önskelåt kommer tillsammans med ett litet speltips. 9 Hours, 9 Persons, 9 Doors är ett Visual Novel-spel med ”Escape the Room”-liknade pussel som släpptes till DSen 2010. Ofrivilligt har nio personer är hamnat på ett kryssningsfartyg som om nio timmar kommer sjunka. För att ta sig därifrån måste de hitta dörren med siffran nio på sig. Allt detta är en del av den mystiske ”Zero”s Nonary Game.
Spelet har en en väldigt färgglad grupp karaktärer och en genomgående spänd stämning. För de som inte har något emot text är det en stark rekommendation.

Ternary Game är en av de låtar som spelas under pusselsekvenserna. http://www.youtube.com/watch?v=MAkAwKQjzTg

Kommentera

Om Spelklassiker Musik

I podcasten Spelklassiker Musik kan du varje vecka höra gamla och nya, okända och kända, stillsamma och fartfyllda låtar från dina favoritspel. Allting leds av Tobias Jensen och Andreas Karlsson som varvar låtarna med lite nördig kuriosa om spelen eller dess musikstycken. Varje måndag släpps ett nytt avsnitt.

Spelklassiker Musik på iTunes Prenumerera på iTunes-uppdateringar. spelklassiker@gmail.com Om man har önskemål om låtar eller teman.