Radio Speltorsk

Spelklassiker Musik ft. GamingGrannar 183 – Pytt i panna 2013 del 2

Eftersom vi är lata åbäken så blir veckans program ett klassiskt pytt i panna-avsnitt. Men som vanligt, när vi har detta tema, så blir det extra mycket tjatter mellan de två herrarna eftersom de valt låtar de oftast brinner lite mer för. Vi vill även be om ursäkt för att programmet får ett litet abrupt slut, på grund av strul med inspelningen fattas cirka fem minuter av slutet, men det allra viktigaste kommer i alla fall med. Inklusive blooper.

Låtlista
World Map – Donkey Kong Country Returns
Theme of Tara – Metal Gear (MSX)
Theme Song – He-Man: The Ilearth Stone
Ruins of The Perished – Trine önskad av Burasuteru
Indignant Divinity – Tower of Heaven önskad av Olol
Intro – Shadowrun
Joe’s Bar – Deja Vu (Metal Remix)
Ternary Game – 999 önskad av Paprikan
The Poet and the Muse – Alan Wake önskad av Emelie
World of Soul Blader – Soul Blazer önskad av Tiduas
Medley – Fire Emblem
Meridian Child – Secret of Mana 2
Survivor – Tomb Raider
Haunted Towers – Luigi’s Mansion: Dark Moon
The Moon (FFVI Remake) – Ducktales

Nästa veckas tema: Svek

Lyssna på avsnitt

Spela i popup - Ladda ner
2013-04-15

9 Kommentarer

2013-04-15, ChrisX säger:

Suck.. skrev en skit lång kommentar.. så kom den ej in..
Kort sagt, Bra sista låt, He-Man var älskvärd trotts Gnisseltoner och Olol’s önskelåt var amazing.

Tips på ett tema ”If It had lyrics” Inspiration ifrån Brentalfloss, men ni får INTE välja någon av hans låtar utan helt andra låtar där folk parodiserat eller gjort cover med bra/dåliga lyrics. :)

I Dare you~

2013-04-15, Nate Traveller säger:

Önskelåt till nästa avsnitt är Guiles tema, fast i acapella-version: http://www.youtube.com/watch?v=4qwKCQ4M2Nw&feature=youtu.be

(Det spelas för lite acapella i podden! ;) )

Motivering: Tja, var det inte så att många Street Fighter-fans kände ett oerhört stort svek från Capcom som lät några tomtar göra en film med Jean Claude Van Damme i huvudrollen som just Guile?

2013-04-15, Burasuteru säger:

Pyttipanna må kännas som lathet men man får en massa grymma låtar i vilket fall. Härliga toner från Seiken Densetsu 3! Mycket bra avsnitt som vanligt och ju längre de blir desto bättre. (:

2013-04-16, SpJ säger:

Mycket bra avsnitt som vanligt, Jag gillar pyttavsnitten!
Saknade en lika epic blooper som förra avsnittet hade(Då jag låg dubbel av skratt här på kontoret).

Kul ni tog med låten från Alan Wake som Poets of the fall gjort. Alan Wake är ett spel som jag hade jätte trevligt med när jag var hemma och var sjuk från jobb. Trotts de tråkiga och upprepande fienderna så är det ändå ett spel jag håller varmt om hjärtat.

Även väldigt mysigt att höra The Moon i en annan tappning än vanligt.

Ni förgyller ju min måndag på jobb
Keep up the good work!

2013-04-16, Ina säger:

Trevligt avsnitt :)
Jag grindar också till poddar. Eller farmar. Just nu farmar jag en grej i Guild Wars 2 och trots att jag älskar Jeremy Soule så vill jag inte lyssna mig trött på musiken i spelet. Så poddar är ju indeed perfekta.

Första spelserien jag tänker på när jag hör ordet ”Svek” är Silent Hill, och speciellt Silent Hill 2. Men ni har redan spelat mina favvolåtar därifrån flera gånger. Nu har ju JemyM precis nyligen önskat en SH: Origins-låt så min första tanke (O.R.T. från Origins) fick ersättas av http://www.youtube.com/watch?v=9xhI_IkOdCk från Silent Hill 4: The Room.

Svek känns dock som ett tema som kan bli lite spoilerigt… så var försiktiga med det :)

2013-04-18, Olol säger:

Skönt avsnitt, roligt att ni gillade låten ur Tower of Heaven, spelet liknar faktist ett GameBoy-spel. Man kan spela spelet på newgrounds hemsida.

Här är en länk till spelet.

http://www.newgrounds.com/portal/view/544332

Jag har skrivit detta tidigare och gör det igen. Jag tycker att ni ska göra en Castlevania special, det hade varit roligt att få höra vad ni gillar för låtar till den serien. Jag har ju en önskelåt liggandes som ni inte har använt er av än som passar perfekt till detta ju. ^^

2013-04-19, JemyM säger:

Helt klart orolig för att nästa avsnitt skall innehålla en mängd spoilers. :(

2013-04-19, Tobias säger:

En del spoilers blev det tyvärr, men vi är nog med att försöka förvarna om när det kommer bli det. :)

2013-04-20, JemyM säger:

Jag vet att ni gör det, men alltid svårt att veta hur mycket man skall hoppa fram och fippla runt i det halvsunkiga gränssnittet i podprogrammet när man sitter i bilen i 90kmh. :)

Kommentera

Om Spelklassiker Musik

I podcasten Spelklassiker Musik kan du varje vecka höra gamla och nya, okända och kända, stillsamma och fartfyllda låtar från dina favoritspel. Allting leds av Tobias Jensen och Andreas Karlsson som varvar låtarna med lite nördig kuriosa om spelen eller dess musikstycken. Varje måndag släpps ett nytt avsnitt.

Spelklassiker Musik på iTunes Prenumerera på iTunes-uppdateringar. spelklassiker@gmail.com Om man har önskemål om låtar eller teman.