Radio Speltorsk

Spelklassiker Musik ft. GamingGrannar 184 – Svek

fable-2-dogSvek är ett ganska återkommande tema i spelens värld, något som ni får ta del av när Andreas och Tobias tar upp sina erfarenheter som faktiskt ser lite olika ut. Något som däremot inte sviker är ni underbara lyssnare som slänger in ett antal önskelåtar i soppan. Dessutom har vi tack vare en av er fått en ny slogan som vi tycker passar fantastiskt bra på in på oss.

Låtlista
Verdes Theme – Little King´s Story
Delita’s Theme – Final Fantasy Tactics
Theme Song – Farmville
Guile´s Theme Acapella – Street Fighter 2 önskad av Nate Traveller
Car Select Theme – Destruction Derby önskad av PA
Bastila Shan’s Theme – Star Wars: Knights of the Old Republic
Ingame Orchestra – New Zealand Story
Cradle of Forest – Silent Hill 4: The Room önskad av Ina
Palace of Winds – The Legend of Zelda: The Minish Cap önskad av SpJ
Fairfax Castle – Fable 2
Stampede (To Die For) – Lion King
Anxious Heart – Final Fantasy 7
Welcome to the Family – The Godfather II
Hollow Bastion – Kingdom Hearts

Nästa veckas tema: Filmer & TV-serier

Lyssna på avsnitt

Spela i popup - Ladda ner
2013-04-22

5 Kommentarer

2013-04-22, SpJ säger:

För att rättfärdiga min önskning utav palace of winds så kommer min motivering här.
För ett par år sedan lånade jag Minish cap av SnEaiD i vårt crew. Han tyckte att jag borde spela det och jag började lite smått. Men eftersom jag är en fenomenal snubbe att börja på spel och inte spela klart dem så var det precis det som hände. Jag svek SnEaiD när jag inte spelade klart detta fantastiska spel. Sådärför får jag göra det nu i år!

2013-04-23, Ina säger:

Hoppas ni tar detta på rätt sätt och inte ser mig som nån gnällig surkärring…
Jag tycker nog att ni, eller speciellt hiro, borde läsa ett av mina blogginlägg. Att säga att folk får skylla sig själva om de får nåt ”gammalt” spel spoilat är faktiskt inte okej. Har reagerat på detta flera gånger och känner att jag måste säga till nu. Spoilervarna alltid bara lite enkelt istället precis som ni gjorde med Fable 2. Det var perfekt. Gott om tid att pausa och så medan Tobias sa den längre spoilervarningen där och fortsatte prata lite långsamt. Inga ”skyll er själva” eller sådant trist ;) FF VII-spoilern var också helt okej. Mer så, mindre sånt där annat!
http://ohnospyware.wordpress.com/2013/01/25/varfor-spoilar-ni-alla-asm-saker/

I övrigt ett trevligt avsnitt. Extra kul när ni pratar mycket om spel :) Jag lyssnar ju mest för att jag gillar er och ert babbel :)

Jag tycker f.ö. att Silent Hill 1-3 är rätt så jämnbra (alla är alltså helt fantastiska, med tvåan som en liten topp), men jag tycker faktiskt om fyran också. Det har massa störiga moment, men riktigt bra skräck och creepy stuff också :D

Innan jag hade hört vad ni sa om nästa vecka trodde jag att det temat handlade om spel baserade på eller inspirerade av film och serier och tänkte att jag i så fall skulle önska http://www.youtube.com/watch?v=XVH4s0dP1sQ men så vaaaar det ju inte så ni menade. Attans. Ni får väl spara låten till nåt framtida pytt-avsnitt. BAH!

2013-04-24, Burasuteru säger:

Mycket trevligt avsnitt.
Acapella varianten av Guile’s Theme till Street Fighter 2 vara riktigt grym. Kan avslöja att den definitivt kommer till spelmusiks quizet på Lördag. (;

Det där med facebook håller jag helt klart med om. Gillar den inte men är väldigt smidigt när det kommer till event och även hänga med om det händer något. Så slipper man hålla på att ringa och/eller smsa en hel grupp människor.
Jag har försökt söka efter en Spelklassiker Musik-sida på facebook men misslyckats totalt. Finns den eller är den väldigt hemlig? Vill ju såklart ”gilla” den!

2013-04-24, Tobias säger:

Nope, ska inte vara en hemlig klubb. https://www.facebook.com/spelklassiker

2013-04-25, ChrisX säger:

Full låt till Serien ”Silverfang” – http://www.youtube.com/watch?v=ZbzoWR5QWrc
Endast själv Intro låten – http://www.youtube.com/watch?v=Q4_mrdCI6Rw

Förbannat bra serie som tyvärr var VÄLDIGT klippt i svensk variant. Köpte hem hela boxen för kanske 3-4 år sen nu och varje avsnitt är mer våldsamt och mer awesome än den svenska varianten :) så mer Silverfang lycka för mig själv~
Awesome Serie som kom på VHS men ej på TV va jag minns, jag kan ha fel dock.
Fick nyss om denna serie när jag gick i årskurs 7-8 av min vän som hittat 2 VHS på en marknad.

Kommentera

Om Spelklassiker Musik

I podcasten Spelklassiker Musik kan du varje vecka höra gamla och nya, okända och kända, stillsamma och fartfyllda låtar från dina favoritspel. Allting leds av Tobias Jensen och Andreas Karlsson som varvar låtarna med lite nördig kuriosa om spelen eller dess musikstycken. Varje måndag släpps ett nytt avsnitt.

Spelklassiker Musik på iTunes Prenumerera på iTunes-uppdateringar. spelklassiker@gmail.com Om man har önskemål om låtar eller teman.