Radio Speltorsk

Spelklassiker Musik ft. GamingGrannar 185 – TV-serier

Jösses! Den här veckan blir det verkligen en massa gamla godingar. Fast inte i tv-spelstappning, istället är huvudteman från diverse tv-serier som gäller. Det blir en nostalgitripp som heter duga! Det blir väldigt mycket tecknat, men även en del ”riktiga” tv-serier också. Tobias inser att han hans uppväxt är väldigt präglad av diverse hjälteserier, medan Andreas kollat på diverse mer knäppa tillställningar.

Låtlista
Teenage Mutant Ninja Turtles
Starzinger
Heathcliff
Skeleton Warriors
The Storyteller
Pirates of Dark Water önskad av Emelie
Ren & Stimpy Show önskad av LoTech74
Cobra
Mr. Bogus
Earth Worm Jim
Thundercats
Silverfang önskad av ChrisX
Millenium önskad av Nate Traveller
Blackstar
Dogtanian and the three muskehounds
Taz-Mania
Goldwing
Automan
Super Mario World
Wheeled Warriors
Alf
Bravestarr
Pinky and the Brain
Mask (Extended Theme)

Nästa veckas tema: Gäst-DJ! (Castlevania-temat väntar vi en vecka med)

Lyssna på avsnitt

Spela i popup - Ladda ner
2013-04-29

5 Kommentarer

2013-04-30, Veronica säger:

Härligt initiativ till ett superbra avsnitt! Underbart att få höra, det blev en riktig nostalgitripp! Jag blev helt överlycklig av att höra Cobra! (>‿◠) Haha! Kul som alltid att höra Starzinger! Automan var ju härlig också!

Det är ju precis som ni säger att alla de här serierna inte fungerar med en vuxen publik men då man var barn så funkade det utmärkt med köns-stereotypiskt och upprepningar till tusen! ;D

Men man kan nästan inte välja ”Teenage Mutant Ninja Turtles” utan att även ta ”My Little Pony”. ^^

Här kommer några av mina barndomsfavoriter:

Galaxy Express 999
Cyborg 009
Saber Rider
James Bond Jr
Sailor Moon
Bell & Sebastian
Candy Candy
Maple Town
Hello Sandybell

Tack för ett superavsnitt!

2013-04-30, PA säger:

Mycket trevligt avsnitt som vågade sig utanför vanliga ramen en aning men som ändå kändes väldigt passande! Även jag hade, till skillnad från ungefär alla andra, The Children’s Channel istället för de mer vanliga kanalerna med tecknat. Min tuffaste favoritserie där var helt klart C.O.P.S., även om det inte fanns några kompisar att diskutera avsnitten med:
http://www.youtube.com/watch?v=D6WGi10vd2Y

2013-04-30, PA säger:

…och för att inte glömma MASK (http://www.youtube.com/watch?v=o2Z1yLO9C-Q) och Dino Riders (http://www.youtube.com/watch?v=6g6cbpGjW4I) såklart. Oh well, listan blir lång!

2013-04-30, PA säger:

LOL, MASK var ju med i slutet nu märkte jag, sorry + sorry för spam :)

2013-05-02, Olol säger:

Riktigt bra tema på detta avsnitt som jag tycker att ni kan återkomma till någon gång, för det lät ju på Tobias som att han hade kunnat har med en 10 – 20 låtar till? Och då ska jag allt önska en låt då jag missade det denna gång.

En låt jag önkar till Castlevania-temat är Calling from Heaven till Bloodlines som jag tycker är lite synd att de inte har återanvänt i något spel i serien. Det hade varit intressant att höra en remake på denna.

https://www.youtube.com/watch?v=YrLlj6VONcY

Kommentera

Om Spelklassiker Musik

I podcasten Spelklassiker Musik kan du varje vecka höra gamla och nya, okända och kända, stillsamma och fartfyllda låtar från dina favoritspel. Allting leds av Tobias Jensen och Andreas Karlsson som varvar låtarna med lite nördig kuriosa om spelen eller dess musikstycken. Varje måndag släpps ett nytt avsnitt.

Spelklassiker Musik på iTunes Prenumerera på iTunes-uppdateringar. spelklassiker@gmail.com Om man har önskemål om låtar eller teman.