Radio Speltorsk

Avsnitt 181

rs181Vad vinner vi på att utmana oss själva i spel? Handlar det främst om att konstruera ett önskvärt beteende eller bara om att göra spelandet roligare? Vad vill man uppnå med dessa mål? Vi går igenom ett par olika steg i hur man kan maximera sin spelupplevelse och förklarar varför man borde göra det. Expertpanelen består utöver ordinarie torskar av Ina Nordquist. Det hela kompletteras med spelintryck från bland annat Guacamelee, Dragon’s Dogma: Dark Arisen, Crimson Shroud, 10 000 000 och Liberation Maiden.

Låtlista:
Guild Wars 2 – Super Adventure Box: Commercial Music

Länkar:
Inas blogg
Inas twitter
Star Command 2
Talisman Prologue HD

Lyssna på avsnitt

Spela i popup - Ladda ner
2013-05-02

3 Kommentarer

2013-05-09, Mayhemic säger:

Du skötte dig fint Ina, och brukar så göra… så boosta upp det där självförtroendet!

Aldrig förstått meningen med att kasta sig mellan spel och inte fullborda något. Ungefär lika meningsfullt som att titta på halva filmer, det går fetbort… Sällar mig i skaran som fullbordar 99% av alla de spel jag tar mig för, är väl så när man nästan uteslutande satsar på de riktiga toppliren, och inte som recensent eller dylikt tvingas ta itu med ena skiten efter den andra. ;) Nog svamlat!

2013-06-10, Simon säger:

Tyckte det var ett väldigt intressant tema på avsnittet!
Känner igen mig i att vara åpen (både för att det är så fin västgötska och för ordets innebörd) när det gäller spel.
Har själv en ständigt växande backlog och använder också backloggery för att få nån sånär koll på den.
Personligen tycker jag inte det är en skam i ordets rätta bemärkelse. Utan mer för att jag känner att jag missat något när det är ett bra spel som vänner pratar om eller som man läser om men själv inte hunnit spela igenom än.

Känner igen mig väldigt mycket i Ina’s resonerande med att sätta upp mål för sig själv och hur det hjälper att faktiskt göra sitt spelande strukturerat.
Om jag inte gör det får jag ofta problemet att jag inte kan njuta av det spel jag spelar just nu för jag hela tiden tänker på vad jag ska spela efter det är slut istället. Nackdelen med att ha ett stort spelbibliotek, vilja spela alla men inte ha oändligt med tid. :)

2013-06-13, Johan säger:

Intressant avsnitt!
Personligen så lägger jag ner stor omsorg i att analysera vilka spel det finns på marknaden och läser mycket om vad recensenter och tyckare har för åsikt. På så sätt så bildar jag mig en uppfattning om vad jag vill spela och gör en ”vill ha”-lista. När jag sedan börjar spela var och en av spelen så gör jag det med största fokus. Flipen eller floppen visar sig sedan väldigt tydligt och jag fortsätter i stort sett alltid och vill få ut det mesta av alla flippar. Det är härligt att få upplevelser och att känna känslan av att kunna bemästra spelet in i sin minsta beståndsdel.

Kommentera

Om Radio Speltorsk

Radio Speltorsk är en svensk podradio om dator- och tv-spel. I programmet analyserar Andreas Ljungström och Sebastian Magnusson de senaste spelen, diskuterar indie och retro samt bjuder in spännande gäster från spelbranschens alla hörn. Nya avsnitt lanseras varje torsdag.

Radio Speltorsk på iTunes Prenumerera på iTunes-uppdateringar. feedback@radiospeltorsk.se För all form av feedback.