Radio Speltorsk

Spelklassiker Musik ft. GamingGrannar 189 – Is/Ballonger

Vad har is och ballonger gemensamt? Jo att det är temat för veckans podcast! Annars har de nog inte så mycket gemensamt. Möjligtvis om man skulle bygga en is-ballong, men det är nog väldigt svårt att få till. Det vore visserligen lite roligt att se heliumfylld is. Men nog raljerat om det, nu tycker jag att ni ska dra ner programmet och njuta av den fina musiken vi valt ut åt er.

Låtlista
Vanilla Lake Bossanova Style – Super Mario Kart
Balloon Panic – Sonic Drift 2
Main Theme Orchestra – Codename Iceman
Main Theme – Hit the Ice
Stage 50 – PANG! 3
Stage 1 – Balloon Kid
As Long as there is Whiskey in the World – The Sim 3: Ambitions
Tingle’s House – Freshly Picked Tingle’s Rose Rupeeland
Water Service Bureau – Mega Man Network Transmission
Boss – Liquid Kids

Nästa veckas tema: Hemliga banor

Lyssna på avsnitt

Spela i popup - Ladda ner
2013-05-27

2 Kommentarer

2013-05-27, Burasuteru säger:

Bra avsnitt, som vanligt. (: Jag har absolut ingenting emot långa avsnitt och verkligen inte att det blir mycket tjöt från eran sida, bara roligt att lyssna! Ni får gärna satsa på 2-timmars avsnitt. (;

Svårt att avgöra om du uttalar mitt namn rätt, för det låter som att du uttalar buras-U-teru fast otydligt. Många gör misstaget och säger buras-E-teru men det är fel. Det skall vara tre U:n i namnet, b-U-ras-U-ter-U-, mycket viktigt. (;

En låt jag vill önska till Hemliga banor-temat kommer ifrån BattleBlock Theater. Hoppas inte detta är en av dina tre låtar Andreas, blev lite skraj när du nämnde det. :p
Det som delvis gör hela spelet tycker jag är The Narrator som kommenterar och berättar i spelet. Är även han som sjunger i låten och jag får en konstig koppling mellan han och dig Tobias. Det är rösten på något sätt. Ta det som en komplimang! För han är förbannat roligt och rösten är helt underbar. (:
Nog snackat om det, här får ni höra låten.
länk: http://youtu.be/zwZISypgA9M

2013-05-27, Paprikan säger:

Kul med musik från Megaman Network Transmission. Ett soundtrack jag verkligen gillar men spelet är näst intill ospelbart. Tanken i Battle Network är att använda Battle Chips i striderna. Dessa är begränsande till 30 st per strid, men oftast går striderna så pass snabbt att de tar aldrig slut. Sedan får man tillbaka dom till nästa strid.
I Network Transmission byts striderna ut mot banor. Ja, tanken är att 30 Battle Chips ska räcka under en hel bana plus en boss-strid. Nej, det funkar inte riktigt i praktiken då de tar slut halvvägs genom banan och Megaman.EXE Mega Buster är en ärtpuffra jämfört alla andra Megamän. Battle Netowork-älskaren i mig ville tycka om det här spelet men det gick inte…
Det får räcka med rant nu…

Även kul att Tobias har tagit tag i 999! Ser själv emot att spela Zero Escape när jag väl skaffar en 3DS framemot hösten när Pokémon Y/X kommer. Dock så ska det finnas en bugg i Zero Escape som gör att om man sparar under vissa pusselsekvenser blir ens sparfil korrupt och måste tas bort. Utvecklarna har själva skrivit på deras hemsida om hur detta kan undvikas.

Min besatthet av Nier som började någon gång förra sommaren har inte riktigt släppt än. Så till Hemliga Banor-avsnittet skulle jag vilja önska en remix på Shadowlord’s Castle som spelas i extrabanorna i Nier. Om dom nu räknas som hemliga eftersom de släpptes genom DLC…

Shadowlord’s Castle (Iron Fist Mix feat. DJ-BKO) – http://youtu.be/SvgHu5Q74AA

Kommentera

Om Spelklassiker Musik

I podcasten Spelklassiker Musik kan du varje vecka höra gamla och nya, okända och kända, stillsamma och fartfyllda låtar från dina favoritspel. Allting leds av Tobias Jensen och Andreas Karlsson som varvar låtarna med lite nördig kuriosa om spelen eller dess musikstycken. Varje måndag släpps ett nytt avsnitt.

Spelklassiker Musik på iTunes Prenumerera på iTunes-uppdateringar. spelklassiker@gmail.com Om man har önskemål om låtar eller teman.