Radio Speltorsk

Sommarspecial: Sierra – Avsnitt 1

sommarlov8Medan speltorskarna är på semester tar Robert Jonsson och Tobias Jensen över spakarna för Radio Speltorsk. Under de kommande veckorna delar de med sig av en maffig Sierra-special. I första avsnittet berättar de om sina egna relationer till företaget och om hur företaget startade. De spelserierna som står i fokus i detta avsnitt är Hi-Res Adventure, King’s Quest och Quest for Glory.

Mark Seiberts officiella hemsida (som det hänvisas till i avsnittet) hittar du här.

Låtlista:
Consumite Furore (Phantasmagoria)
King’s Quest V Theme (King’s Quest V)
Graham’s Theme (King’s Quest V)
Quest for Glory Theme (Quest for Glory)
Girl in the Tower (King’s Quest V)

Lyssna på avsnitt

Spela i popup - Ladda ner
2013-07-25

3 Kommentarer

2013-07-27, Kitchen_Custard_Calamity säger:

Nej men vilken trevlig överraskning! Jag älskar VGA versionen av Quest for glory: So you want to be a hero. Det var så jävla bra back in the days. Älskade att smyga omkring på natten i den lilla byn, bryta mig in hos intet ont anande, laglydiga bybor och länsa deras hem på värdefulla föremål utan att väcka dem ur deras söta drömmar. Ljudlöst stänga dörren efter mig med en säck full av guldmynt, kandelabrar och annat semivärdefullt krimskrams, klättra upp över stadsmuren och försvinna ut i mörkret. Success!

Mina andra Sierra-favoriter är första King’s Quest (VGA-versionen), Gabriel Knight: Sins of the fathers, Phantasmagoria (guilty pleasure), Quest for glory 4. Betrayal at Krondor såg intressant ut för sin tid men jag spelade det aldrig när det begav sig.

2013-08-03, Mayhemic säger:

Mycket trevlans, så här i sommartider!

2013-09-02, Nate Traveller säger:

Trevligt att ni gillade avsnitten! :)

Kommentera

Om Radio Speltorsk

Radio Speltorsk är en svensk podradio om dator- och tv-spel. I programmet analyserar Andreas Ljungström och Sebastian Magnusson de senaste spelen, diskuterar indie och retro samt bjuder in spännande gäster från spelbranschens alla hörn. Nya avsnitt lanseras varje torsdag.

Radio Speltorsk på iTunes Prenumerera på iTunes-uppdateringar. feedback@radiospeltorsk.se För all form av feedback.