Radio Speltorsk

Sommarspecial: Sierra – Avsnitt 4

sommarlov8I det avslutande avsnittet av Radio Speltorsks Sierra-special berättar Robert hänfört om Gabriel Knight-serien, medan Tobias berättar om en bunt av mindre spel som han tycker inte borde glömmas bort. Därefter avhandlas Sierras bortgång, innan de två värdarna avrundar med sina personliga reflektioner om företaget och dess spelserier.

Låtlista:
Main Title (Gabriel Knight 1, re-recorded)
Trailer Theme (Gabriel Knight 3)
Strange Inventions (Shivers)
Rage (Phantasmagoria 2: A Puzzle of Flesh)

Lyssna på avsnitt

Spela i popup - Ladda ner
2013-08-15

2 Kommentarer

2013-08-28, Oscar Bremer säger:

Har lyssnat igenom all era Sierra specialavsnitt och tyckt det varit kul att höra om både kända och mindre kända spelserier. Är själv ett stort fan av Sierra och mitt första spel jag spelade var Kings Quest 1 på PCjnr 1985.

Om jag ska vara lite kritisk så tycker jag att ni kunde diskuterat ännu mer kring uppleveleser och personliga erfarenheter runt spelen, ibland blev det lite långtråkigt att höra all ”wikipedia fakta”. Kanske kan det bero på att jag lyssnade igenom alla 4a avsnitt under några få dagar.

Vore kul att få höra fler specialavsnitt om andra spelstudios eller spelserier.

Ha det gött!

2013-09-02, Nate Traveller säger:

Jag tycker definitivt du ska vara kritisk! Det är så vi blir bättre. :)

Det är nog mig du ska skälla på att det blev lite för mycket faktarabblande. Jag ville försöka få in mycket fakta och en övergripande redovisning av samtliga spelserier. Eftersom jag spelat relativt få av dem till skillnad från Tobias vräkte jag nog på lite extra för att inte sitta tyst. Jag ska ha det i åtanke om jag gör en ny special framöver. Tack för feedbacken och för att du lyssnade!

Om du inte redan lyssnat på Radio Speltorsks tidigare specialer om spel och studior har du några avsnitt framför dig. Främst de som är lite djupare kan jag rekommendera (även om det finns fler specialer):

Avsnitt #32: Zelda-special.
Avsnitt #60: Metroid-special.
Avsnitt #73: Bioware-special.
Avsnitt #110: Deus Ex-special.
Avsnitt #156: Elder Scrolls-special.

Kommentera

Om Radio Speltorsk

Radio Speltorsk är en svensk podradio om dator- och tv-spel. I programmet analyserar Andreas Ljungström och Sebastian Magnusson de senaste spelen, diskuterar indie och retro samt bjuder in spännande gäster från spelbranschens alla hörn. Nya avsnitt lanseras varje torsdag.

Radio Speltorsk på iTunes Prenumerera på iTunes-uppdateringar. feedback@radiospeltorsk.se För all form av feedback.