Radio Speltorsk

Avsnitt 187: Halloween-special

mask186 avsnitt och ännu inte ett enda om skräckspel? Det är minst sagt på tiden att vi rättar till detta pinsamma faktum och därför är veckans avsnitt fullt med rysligt skräckprat. Milstolpar bockas av, indieskräck lyfts fram och personliga favoriter avhandlas. Trollfarfar Johan Eklund är inringd skräckexpert medan sedvanliga åsiktsmassakern Andreas Ljungström samt ondskan himself, Sebastian Magnusson, finns med på ett ovanligt mörkt hörn. Otrevlig Halloween på er!

Låtlista:
Penumbra Overture – Main Theme
Night Trap – Blue Skies

Länkar:
Space Blaster (Lines)
Skräckspelens historia enligt Computer and Video Games
Kickstarta dokumentären – Playing With Fear: The World of Horror Video Games
Bloody Disgusting listar ett gäng intressanta kommande skräckspel

Lyssna på avsnitt

Spela i popup - Ladda ner
2013-10-31

8 Kommentarer

2013-11-01, Mayhemic säger:

Speltorsken i sitt ässe. Mycket skoj, blev många ondskefulla skratt vid lyssningen igår natt… måste fan ha väckt en och annan granne. :D

2013-11-21, Nate Traveller säger:

Efter låååång tid utan möjlighet att lyssna på podcasts (för vem lyssnar på dem via datorn?) har jag äntligen fått tag i en laddare som jag kunde få igång min iPod igen. Först in var förstås Radio Speltorsk, men tyvärr håller jag inte alls med Mayhemic att det här var Torsken i sitt esse.

Där det vanligen är ett charmigt kaos var det nu mest bara kaos. Mycket talande i mun på varandra så det var svårt att hänga med. Jag tror mycket beror på Johan Eklund är en liten för bekväm gäst att ha med sig så det blir lite för vänskapligt med att prata-i-mun på varandra, vilket inte är till fördel i en podcast. Jag har alltid gillat Johans medverkan så jag såg fram emot det här, men han kändes lite ringrostig. Han får börja träna lite mer så han återkommer till forna dagars storhet! ;)

Kul med ett skräckavsnitt, en genre som jag verkligen gillade. Det kändes också som det fanns en vilja att göra något annorlunda med avsnittet och det var lite grävande utanför de vanliga spelen också. Tyvärr höjde sig aldrig avsnittet över okej för mig. En del beror förstås på kaoset som jag talade om tidigare, men en del beror nog även på att det här är en genre som jag själv älskar och har kunskap om. Då blir man kräsen. ;)

Hade jag fått välja hade jag gärna sett er beröra specifika titlar mer i hur de mekaniskt försöker skapa skräck hos spelaren eller vad i spelet som skapade skräck hos er. Nu var det mest beskrivning om handling och lite skrapande på ytan.

Spelet som både Johan och Andreas trodde var spinoffen från Resident Evil var troligen Dino Crisis. Det började nämligen som ett Resident Evil spel av Shinji Mikami, men blev under utvecklingen allt för annorlunda Resient Evil så det blev en egen spelserie istället.

Slutligen vill jag skälla lite på Andreas också. Det låter inte bra då man säger (om än i protest) att man ska redigera in något och sen inte gör det. Våga säga nej nästa gång. Då blir man inte besviken när man inte får höra det som ska redigeras in.

Aj då. Blev en del gnäll här. Inte bra. Men jag fortsätter att lyssna och kommer med mer åsikter. Förhoppningsvis snällare sådan. För ni vet ju att jag älskar er! :)

2013-11-21, Sebastian Magnusson säger:

Lång kommentar :)

Dino Crisis hade jag faktiskt glömt, även om jag diggade det. Även Devil May Cry började ju iofs som en Resident Evil-spinoff, fast kanske lite mer långsökt att de tänkte på det :P

Vi älskar dig med!

2013-11-22, Nate Traveller säger:

Oh. Tänk vilket spel det blivit om det var en crossover mellan Resident Evil + Dino Crisis + Devil May Cry. Det hade blivit skruvat till och med med japanska mått! ^^

2013-11-22, Sebastian Magnusson säger:

Hade inte det blivit ungefär Dino Crisis 3? ;)

2013-11-22, Johan Eklund säger:

Håller faktiskt med om att det blev lite ovanligt svamligt. Ska definitivt försöka skärpa mig och fixa bort den där ringrostigheten till nästa gång jag föräras att vara med :)

2013-11-22, Nate Traveller säger:

Du har nog rätt i det Sebastian. ;)

Det låter suveränt Johan. För du brukar alltid vara intressant att lyssna på! Du snackade att du varit ingrottad i rollspel på sistone. Menar du bordsrollspel då, och i så fall vad? #nyfiken

2014-01-24, Johan Eklund säger:

Ledsen för sent svar. Jo, precis, även om jag ogillar termen ”bordsrollspel” ;) Hållit på med det sen jag var 12 typ. Tog dock ett avbrott från bordsrollspelande här under mitten av 00-talet men är nu tillbaka med full energi.
Spelleder normalt i classic World of Darkness. Återvände till Vampire: the Masquerade alldeles innan 20-årsutgåvan av spelet 2011. Kör nu olika kampanjer parallellt i det och Dark Ages: Vampire. Sen spelar jag Rolemaster i en annan kampanj med annat folk just nu, och har avslutat kampanjer både i Mutant och Dungeons & Dragons nyligen. Dessutom arrangör i den relativt nybildade föreningen Spel für Alle som drar ihop roll och brädspels-konvent här i Umeå.

Kommentera

Om Radio Speltorsk

Radio Speltorsk är en svensk podradio om dator- och tv-spel. I programmet analyserar Andreas Ljungström och Sebastian Magnusson de senaste spelen, diskuterar indie och retro samt bjuder in spännande gäster från spelbranschens alla hörn. Nya avsnitt lanseras varje torsdag.

Radio Speltorsk på iTunes Prenumerera på iTunes-uppdateringar. feedback@radiospeltorsk.se För all form av feedback.