Radio Speltorsk

Avsnitt 190

TearawayDags för ännu ett avsnitt med en odynamisk duo! Vi har samlat på oss en del spelintryck sedan sist och Tearaway, Sonic Lost World, The Last of Us, Rymdkapsel, Blackguards tas alla upp i programmet, men vi lyckas också i vanlig ordning babbla om nästa generation och hacka en smula på Playstation Vita. Nintendo får sig dessutom som många gånger förr en känga (men också lite kärlek).

Låtlista:
Bionic Commando – Proceed With Caution (OCRemix)

Länkar:
Humble Android Bundle 3
Expressen sågar PS3

Lyssna på avsnitt

Spela i popup - Ladda ner
2013-11-22

1 Kommentar

2013-11-23, Nate Traveller säger:

Åter ett underbart trevligt avsnitt, även om Andreas gör sitt bästa för att understryka hur uselt varje avsnitt är och hur låg ambitionsnivå han har (vid det här laget vet vi att han ljuger för sympati ;) ). Riktigt så uselt som ni fick det att låta tyckte jag väl inte riktigt att Halloween-avsnittet (eller Johan) var heller. Bara att det kunde vara bättre lite mer strukturerat.

Roligt att se att temat ”basha Nintendo” fortsätter. Det är den röda tråden i den här säsongen. Sebastian verkar ha en ganska avslappnad relation till det hela, men det verkar som Andreas verkar ha en stark hata-älska förhållande till Nintendo. Anar jag ett djupt trauma här?

Kul med spelintryck som jag kunde relatera till den här gången. Att Zelda-spelen i 3D är dåliga får jag ju bara nicka instämmande åt Sebastians konstaterande. Nu har jag visserligen inte en bärbara Nintendo-konsol, annars hade jag sett fram emot det nya Zelda-spelet. Det verkar rätt lovande.

Min Last of Us-upplevelse trasades fullständigt sönder med buggar som inte gjorde det möjligt att spara och senare spelförstörande sparningar som fick en att spela om och om och om. Utan de hade upplevelsen troligen varit bättre, men det är ändå en klart härlig spelupplevelse som man bör spela igenom. Där håller jag helt och hållet med er. GOTY? Nej, det är att sträcka det lite för långt. Men jag spelar iaf. hellre det än Batman Arkham Origins som inte alls är lika bra som de tidigare spelen. (Ja, jag är en av de som gnäller på det.) Jag nöjer mig med att säga att början verkligen är usel så slipper jag vräka ur mig allt hat här i kommentatorsfältet. Det blir iaf. bättre en bit in i spelet. Aldrig lika bra som Last of Us dock.

Det där tyska rollspelet ni talade lät för övrigt som om det hade mycket gott i sig. Rollspel och peka- och klicka-spel är underbara genrer som jag gillar tanken på att kombinera. Synd bara att det blandas in en annan genrenr (strategi) som jag verkligen, verkligen inte gillar. :(

BTW, ska bara säga att jag hoppas att Spelnördbataljen återvänder nästa säsong. Ni har ju haft två gäster som kunnat tävla mot Stormästar-Sebatian. Jag vet ju att det trots allt är som så att Andreas inte saknar frågor som han kan använda. ;)

PS. Om ni behöver nya gäster till nästa säsong kan jag gladeligen ställa upp. Så kan alla basha mig lika hårt som jag bashat er den här säsongen. ;)

Kommentera

Om Radio Speltorsk

Radio Speltorsk är en svensk podradio om dator- och tv-spel. I programmet analyserar Andreas Ljungström och Sebastian Magnusson de senaste spelen, diskuterar indie och retro samt bjuder in spännande gäster från spelbranschens alla hörn. Nya avsnitt lanseras varje torsdag.

Radio Speltorsk på iTunes Prenumerera på iTunes-uppdateringar. feedback@radiospeltorsk.se För all form av feedback.