Radio Speltorsk

Spelklassiker Musik ft. Gaminggrannar 198 – Regn

Nu känns det visserligen inte långt kvar tills den första snön faller, och har säkerligen redan gjort det i delar av vårt avlånga land, men fram tills dess brukar hösten innebära en hel del regn. Därför tillägnar vi detta avsnitt till detta fantastiska fenomen som många gamers ärligt talat älskar. För visst känns det helt underbart att sitta inne och höra hur regnet smattrar mot rutorna medan man spelar ett av sina favoritspel eller tagit av plasten till ett splitternytt spel.

Låtlista
Trailer Theme – Heavy Rain
Raincoat Killer – Deadly Premonition
12PM Rain – Animal Crossing: New Leaf
Hard Rain – Left 4 Dead 2
Chocolate Rain 8bit Remix
Song of Storms Orchestrated – The Legend of Zelda: Ocarina of Time
Toad Man – Mega Man (Game Gear)
Intro – Blade Runner
Zozo Theme – Final Fantasy III
Rainbow Gradiation – Let´s Tap

Nästa vecka blir ett specialavsnitt med en föreläsning från Kista Världsmusikalfestival!

Lyssna på avsnitt

Spela i popup - Ladda ner
2013-11-25

7 Kommentarer

2013-11-26, Veronica säger:

Bra tema!

…Lite försent nu men jag kom att tänka på Metal Gear och ”The Tanker Incident” där det regnar och känns riktigt blött. Men den musiken kanske ni spelat förut?

2013-11-27, Paprikan säger:

(Glömde skriva en kommentar förra veckan.)

Känns som om Andreas utmanade mig att göra ett gästavsnitt! Nog ska jag kunna knåpa ihop något.

Och till Neurot: Det glädjer mig att ett exemplar av Nier har kommit till ett bra hem. Glöm inte bort att kolla upp Drakengard-serien, då Nier är uppföljaren till det sista alternativa slutet i första Drakengard.

Ang. Deadly Premonition. Jag spelade igenom det med några kompisar sommaren 2011. Det var en synnerligen intressant upplevelse. Än idag skämtar vi om de upprepade animationerna, konstiga dialogerna och de ganska udda fienderna. Men trots de… inte så bra sakerna så var det ett intressant mysterium och teorierna om vem Raincoat Killer var diskuterades livligt mellan spelomgångarna.

Föreläsningen kommer bli spännande att lyssna på. Det faktum att det finns en podcast med nästan 200 avsnitt (eller fler än det beroende på hur man vill räkna) med spelmusik och att konserter med orkestrar säljer bra tyder på att det iallafall finns ett litet intresse för det.

2013-11-28, Neurot säger:

Till Paprikan: Riktigt nice hur det alternativa slutet till Drakengard hänger ihop med början av Nier. Var nära att köpa det när det släpptes till PS2:an men fick rätt svaga recensioner så jag lät bli…*suck* Dock ser Drakengard 3 fantastiskt ut, släppas digitalt till PS3:an i Europa nästa år, sjukt taggad. Kan ju hoppas på ytterligare kopplingar till Nier då det är samma producent till spelen.

2013-12-02, Ryssen2 säger:

Nice avsnitt från en bra podcast! Mitt mesta regnminne är den första låten ur Link to the past, när man ska in i slottet och det spöregnar. Låten däremot är inte den bästa.

Keep up the good work!

2013-12-02, Tobias säger:

Veronica> I vilket Metal Gear är den scenen med, är lite senil.

Paprikan> Ja! Gästavsnitt vill vi alltid ha! :)

Ryssen2> Jag hade funderingar på att ta med den låten, men så bidde det tyvärr inte. Även om låten kan vara lite enerverande så är det ju en riktig klassiker. Det är ju också häftigt hur man kan höra regnsmattret även när man befinner sig i själva slottet.

2013-12-07, JemyM säger:

Tack för ett härligt avsnitt! Varit en kämpig höst och jag är glad för de program som dyker upp… Log stort när Chocolate Rain dök upp! :D

Nu närmar sig avsnitt 200… o_O Jag sitter just nu och njuter av Chris Hülsbeck’s kickstarter-stödda Turrican Soundtrack Anthology. Sitter just nu och lyssnar igenom ”Final Fight” och ja han har verkligen krämat på ljudkvalitén otroligt utan att för den delen tappa originalkänslan.

2013-12-11, Veronica säger:

Tobias>Här är en länk till vad jag menade: http://www.youtube.com/watch?v=SpRCSU0lXZ0

Jag förknippar hela det uppdraget mycket med regn eftersom jag då blev så tagen av hur bra de fått till den blöta känslan i att vara på en båt då det spöregnar. :)

Kommentera

Om Spelklassiker Musik

I podcasten Spelklassiker Musik kan du varje vecka höra gamla och nya, okända och kända, stillsamma och fartfyllda låtar från dina favoritspel. Allting leds av Tobias Jensen och Andreas Karlsson som varvar låtarna med lite nördig kuriosa om spelen eller dess musikstycken. Varje måndag släpps ett nytt avsnitt.

Spelklassiker Musik på iTunes Prenumerera på iTunes-uppdateringar. spelklassiker@gmail.com Om man har önskemål om låtar eller teman.