Radio Speltorsk

Avsnitt 191: Säsongsavslutning

albwtummeI det sista ordinarie avsnittet för säsongen har vi kallat in poddveteranen Alexander Cederholm. Den före detta chefredaktören avslöjar alla detaljer om nedläggningen av Gamecore och långköraren Radio Format men vi pratar också om vår relation till olika spelserier och hur den har utvecklats genom åren. Givetvis blir det dessutom en lång utläggning om nysläppta The Legend of Zelda: A Link Between Worlds. Vi avslutar det hela med en liten comeback av nåt slag.

Tack till alla som lyssnat, kommenterat och involverat er på olika sätt denna säsong. Ert engagemang värmer våra gamla nördhjärtan. På söndag hörs vi igen i vår traditionsenliga julkalender, Guldtorsken, där vi utser årets 24 bästa spel. På återhörande!

Låtlista:
The Legend of Zelda: Skyward Sword – ‘Hylia’s Fear’ (OCRemix)

Länkar:
Pausat
Gamecore
Alexanders Twitter

Lyssna på avsnitt

Spela i popup - Ladda ner
2013-11-28

5 Kommentarer

2013-11-29, zatoishwan säger:

Ah, underbart, ett speltorskpoddavsnitt!
Här ska lyssnas, sedan laddar vi för guldtorsk.
Om inte Ni No Kuni hamnar minst topp 5 får jag ta till hotelser (eller mutor, vilket nu funkar bäst)

2013-11-29, Nate Traveller säger:

När man väcks 2.36 mitt i natten av att grannen har en dundrande efterfest är det lätt att ha mord i blicken, men istället för att göra något förhastat plockar jag upp min iPod och sätter mig för att spela lite Lego Harry Potter med awesomeness i mina öron. Jag talar förstås om Radio Speltorsk!

Ett grymt awesome avsnitt och Alexander Cederholm visade sig vara en alldeles suverän gäst. Även om han ursäktade sig för att vara ringrostig gick det som på en dans. Väldigt bra samspel med er två – blandat med skarpa observationer. Det märks verkligen att han sysslat med det här förr.

Trevliga ämnen att få djupdyka ned i. Snacket om Zelda var intressant – det är det första spelet som riktigt, riktigt gjort mig sugen på att skaffa en Nintendo 3DS. Det till trots att jag håller med Sebastian om att Zelda konsekvent blivit allt mer intetsägande och tråkigt, sedan Zelda: A Link to the Past. Det här verkar dock lovande.
Ser fram emot Guldtorsken nu. Ni har haft ett hyfsat track record där de två senaste åren (läs: tyckt som mig ;) ).

Men avsnittets höjdpunkt var utan tvekan: SPELNÖRDBATALJEN ÄR TILLBAKA! (Ja, jag skriker för det är så jävla awesome.) Jag blir alldeles tårögd av det hela. Stort tack för det – och ett underbart avsnitt i övrigt! Och för en helt ny säsong, nu hoppas vi att ni kommer tillbaka lite fortare tills vårsäsongen och inte gör ett jättelångt uppehåll!

2013-12-01, Johnny säger:

Riktigt bra avsnitt, trevligt höra Alexanders röst igen.
Efter att höra er prata om Zelda A Link between Worlds blev man riktigt sugen på att börja spela det nu. ;)

Underbart att spelnördbataljen gör ett inhopp igen. Nu är det bara att hoppas att Alexander kommer tillbaka snart så det kan bli fler

2013-12-03, ReDead säger:

Oj, redan slut på säsongen! Första säsongen som jag lyssnar på er, och måste säga att jag gillar det, ser redan fram emot nästa. Verkligen kul att höra Alexander Cederholm i en podcast igen också, mycket bra val av gäst!

2013-12-04, Andreas Ljungström säger:

@zatoishwan: Mutor funkar bäst! ;)

@Nate Traveller: Kul att du gillade Alexanders medverkan, det gjorde vi med! Det är tack vare dig Spelnördbataljen gjorde comeback. Tack själv!

@Johnny: Vi ska nog kunna arrangera mer spelnördbataljer trots att Alexander inte medverkar varje avsnitt i fortsättningen. ;)

@ReDead: Skoj att höra att vi hittar ut till nya lyssnare och vi hoppas du är med oss igen nästa säsong!

Kommentera

Om Radio Speltorsk

Radio Speltorsk är en svensk podradio om dator- och tv-spel. I programmet analyserar Andreas Ljungström och Sebastian Magnusson de senaste spelen, diskuterar indie och retro samt bjuder in spännande gäster från spelbranschens alla hörn. Nya avsnitt lanseras varje torsdag.

Radio Speltorsk på iTunes Prenumerera på iTunes-uppdateringar. feedback@radiospeltorsk.se För all form av feedback.