Radio Speltorsk

Spelklassiker Musik 202 – Cowabunga!

Vi har nog alla vuxit upp med dem, oavsett ålder. Okej om man är född på 40-talet så kanske man missat dem. Men annars tror jag alla känner till de amerikanska ninja sköldpaddorna som slog sig in i våra hjärtan under 80- och 90-talet. För att göra reptilerna rättvisa har vi bjudit in två lyssnare i form av Andreas Melberg och Victor Clausson, båda Turtles-fantaster. Tillsammans djupdyker vi ner bland oozet och diskuterar våra favoritkaraktärer, serietidningar, spelen och så klart den fantastiska musiken!

Låtlista
Scene 2: Part 1 – TMNT 2: The Arcade Game
Main Theme – TMNT Commodore 64
Shredders Hideout – TMNT: The Hyperstone Heist
Scene 8 – TMNT 3: The Manhattan Project
Main Theme (Turtle Power) – TMNT: Out of the Shadows
Underworld – TMNT
Manhattan – TMNT: Smash-up
Stage 5 – TMNT: Fall of the Footclan
Don/Leo Stage 1 – TMNT GBA
Fortress Part 2 – TMNT: Radical Rescue
Pizza Power – TMNT: Turtles in Time (Arcade)
The Tecnodrome, Lets Kick Shell!! – TMNT: Turtles in Time

Nästa veckas tema: Rob Hubbard

Lyssna på avsnitt

Spela i popup - Ladda ner
2014-02-17

4 Kommentarer

2014-02-18, JemyM säger:

Härligt avsnitt med storpanelen! :) Jag hade tänkt önska något ur Jeroen Tel’s Teenage Mutant Hero Turtles som Hiro faktiskt spelade ur, men fick också känslan så fort jag började lyssna att det var en ren besvikelse… :)

Jeroen Tel är ju annars en av de tunga namnen i musikvärlden som hängt med länge över flera plattformar, inklusive en handfull av mina favoritlåtar alla tider. Lugnt värd ett specialavsnitt någon gång.

2014-02-18, Yoshi Yohto säger:

Är det bara jag som tycker att Turtles-temalåt från C64an låter som en dansbandsversion?

2014-02-18, Marcus Larm säger:

Riktigt roligt med en turtles special! har bara kört Gameboy spelen. Men turtles in time ska införskaffas snart!

2014-02-25, snotcrow säger:

Riktigt bra avsnitt!

Ny lyssnare, så har lite att ta igen. Men jag jobbar mig neråt i listan, samtidigt som jag tar tag i nya avsnitt när de kommer ut. Förgyller den den dagliga resan till och från jobbet :)

Kommentera

Om Spelklassiker Musik

I podcasten Spelklassiker Musik kan du varje vecka höra gamla och nya, okända och kända, stillsamma och fartfyllda låtar från dina favoritspel. Allting leds av Tobias Jensen och Andreas Karlsson som varvar låtarna med lite nördig kuriosa om spelen eller dess musikstycken. Varje måndag släpps ett nytt avsnitt.

Spelklassiker Musik på iTunes Prenumerera på iTunes-uppdateringar. spelklassiker@gmail.com Om man har önskemål om låtar eller teman.