Radio Speltorsk

Avsnitt 192

thiefNu startar 2014 på riktigt i och med Speltorskens återkomst! Andreas och Sebastian återtar pulsen på varandra och reflekterar kring aktuella och äldre spel. Som exempelvis Thief, Bravely Default, Lego Marvel Super Heroes, Lord of Shadow 2 och Lightning Returns. Därtill debatteras emulerings laglighet och lämplighet, flexibla säkringar samt kylskåpsmontering.

Låtlista:
FTL – Zoltan Battle
Baten Kaitos: Origins – Chaotic Dance

Lyssna på avsnitt

Spela i popup - Ladda ner
2014-02-27

3 Kommentarer

2014-02-27, Zatoishwan säger:

Fantastiskt!
Välkomna tillbaka!

Angående Dear Esther så kan jag tyvärr inte hålla med någon av er då jag inte spelat det än. Men de flesta säger det är en upplevelse så jag får väl gissa jag tycker om det då (om) jag spelar det.

Sedan har jag en fråga till Sebbe om Tales-serien.
Jag har symphonia, Graces f och xillia.
Det enda jag provat en bit är xillia, blev lite överväldigad bara av alla stridssystem som lagts ovanpå andra system som i sin tur lagts ovanpå andra system.
Vilket spel borde jag ta först? Köra dem kronologiskt? Eller borde jag skaffa ytterligare något i tales serien och börja med det?

2014-02-27, Zatoishwan säger:

Javisst ja, angående Lightning returns så håller jag med er bägge
Sebastian: Det är ett utmärkt spel! Vissa irritationsmoment men på det stora hela bra
Andreas: Nej, detta är nog inget spel för dig. Men prova Bravely Default, rekommenderas mycket varmt!!

2014-02-28, Sebastian Magnusson säger:

Jag är ju själv inte direkt någon gammal Tales-räv… det första spel i serien jag spelat mer än någon enstaka timme är Tales of Graces F. Så det funkade helt okej som introduktion för mig. Tror nog jag föredrog dess stridssystem framför Xillias också.

Annars är ju alla jag prövat tämligen lika i grunden, det är inte så att de blir mer komplexa med tiden (om man inte går tillbaka hela vägen till säg Phantasia, dvs). Sen har alla sina egna twists, och det är nog lite tyckte och smak vad man föredrar.

Rent produktionsmässigt är det först från Vesperia och framåt som de haft röstskådespeleri i skitsen, så älskar man inte att läsa text är det nog bekvämare att börja någonstans i den tidsåldern (dvs Vesperia, Graces, Xillia).

Symphonia kommer ju i nyversion när som helst, så där skulle jag nog invänta den först.

Kommentera

Om Radio Speltorsk

Radio Speltorsk är en svensk podradio om dator- och tv-spel. I programmet analyserar Andreas Ljungström och Sebastian Magnusson de senaste spelen, diskuterar indie och retro samt bjuder in spännande gäster från spelbranschens alla hörn. Nya avsnitt lanseras varje torsdag.

Radio Speltorsk på iTunes Prenumerera på iTunes-uppdateringar. feedback@radiospeltorsk.se För all form av feedback.