Radio Speltorsk

Spelklassiker Musik 205 – Politik

Jag vet att vi skrivit detta tidigare, men det här kan nog vara ett av de mest bisarra program som vi har gjort. Att finna spel som har med politik att göra är inte en direkt lätt uppgift. Så vi var tvungen att sätta på oss funderarhattarna och klura ut hur vi skulle tolka det hela. Tobias tog den lätta vägen genom att rota fram spel där diplomati ofta är ett huvudtema, medan Andreas funderade på vilka färger som ingår i de svenska partierna. Låt oss säga att Andreas behöver lära sig mer om svensk politik.

Låtlista
Katameresort – Katamari Forever
Death Theme – Papers Please
Quickman the Quick and the Blue – The Megas
Church Theme – Mortal Kombat 3 (iPhone)
Credit Music – Civilization Revolution
Epicentre – Sim City 4 önskad av ChrisX
Haven Town – Heroes of Might and Magic 5 önskad av ReDead
Way to Fall – Metal Gear Solid 3: Snake Eater
Max’s Theme – Advance Wars
Digital Shadow – Miracle of Sound
Diplomacy – Romance of the Three Kingdoms 4
Shy Guy Bazaar – Mario Kart 7
Cafe Tropical – Tropico 4

Nästa veckas tema: Mark Seibert

Lyssna på avsnitt

Spela i popup - Ladda ner
2014-03-10

6 Kommentarer

2014-03-10, JemyM säger:

Nästa veckas avsnitt: 1 timmes loop av ”Girl in the Tower”.

2014-03-10, JemyM säger:

Med det sagt var detta ett av det roligaste avsnitten. Var länge sen jag skrattade högt så många gånger. :) Jag hade faktiskt en del tankar om spel med politiskt innehåll men fick inte iväg brevet i tid… Men det gjorde inget. ;)

2014-03-12, BuraBlaster säger:

Haha, synd att ni äntligen lärde er uttala mitt föregående namn. Bytet gjorde jag en del på grund av att det är lite grötit och många råkar blanda ihop bokstäverna. Men den största anledningen är att jag sedan första gången börjat med att skapa mitt namn på internet genom att spela Counter-Strike så kallade jag mig Blaster. Det har jag gjort från då tills idag men fick för mig att Burasuteru, en variant av Blaster på Japanska enligt en generator, vore roligt.
Blaster är jag inte ensam om att kalla mig så Bura från Burasuteru fick hamna framför Blaster för att göra det lite mer exklusivt. (:

Jag är värdelös inom politik och därav hade jag svårt för att hitta låtar att önska.
Även lila svårt med kommande avsnitt så jag nöjer mig med att säga att det är fantastiskt kul att lyssna på er och musiken ni spelar upp!!

2014-03-13, Nate Traveller säger:

Alltså, mer sådana här avsnitt! Jag skrattade så jag grät när Hiro desperat försökte övertyga Gwellmyn om sina politikkunskaper. Det här var det roligaste avsnittet i Spelklassiker Musiks historia. Hatten av för valet av tema!

2014-03-16, Michael "Deadmike" Lysegård säger:

Skulle vilja önska en låt till nästa pyttipanna avsnitt nu när jag kommer ihåg. Och då vill jag höra introlåten till Weapon shop de omasse

2014-03-16, Tobias säger:

Deadmike> Har du någon länk till en youtube-video med låten eller någon annanstans där man kan hitta den? Har letat men inte funnit.

Kommentera

Om Spelklassiker Musik

I podcasten Spelklassiker Musik kan du varje vecka höra gamla och nya, okända och kända, stillsamma och fartfyllda låtar från dina favoritspel. Allting leds av Tobias Jensen och Andreas Karlsson som varvar låtarna med lite nördig kuriosa om spelen eller dess musikstycken. Varje måndag släpps ett nytt avsnitt.

Spelklassiker Musik på iTunes Prenumerera på iTunes-uppdateringar. spelklassiker@gmail.com Om man har önskemål om låtar eller teman.