Radio Speltorsk

Avsnitt 194

dearestherI veckans avsnitt går vi på djupet i ett försök att ta oss an de till synes motsatta begreppen ludologi och narratologi. Till vår hjälp har vi den oefterhärmliga Maria Myhr. Gör er redo för många svåra ord (som för en gångs skull inte bara är västgötska dialektaluttryck), men också en förutsättningslös ansats att försöka reda ut vad ett spel faktiskt består av.

Låtlista:
Final Fantasy X – Auron’s theme

Länkar:
Maria Myhr – Populärkulturens försvarare
Marias Twitter
Uppsats – Den outforskade retoriken i tv-spel
Indieklubben – Dear Esther

Lyssna på avsnitt

Spela i popup - Ladda ner
2014-03-13

1 Kommentar

2014-03-17, Medverkan i Radio Speltorsk | Maria Myhr säger:

[...] Så har jag fått den äran att medverka i podcast igen – Radio Speltorsk! Vi pratade om definitioner på berättelse respektive spel, varför dessa två ibland inte går ihop och varför jag egentligen tycker att den diskussionen är onödig även om den är intressant. Lyssna på avsnittet här. [...]

Kommentera

Om Radio Speltorsk

Radio Speltorsk är en svensk podradio om dator- och tv-spel. I programmet analyserar Andreas Ljungström och Sebastian Magnusson de senaste spelen, diskuterar indie och retro samt bjuder in spännande gäster från spelbranschens alla hörn. Nya avsnitt lanseras varje torsdag.

Radio Speltorsk på iTunes Prenumerera på iTunes-uppdateringar. feedback@radiospeltorsk.se För all form av feedback.