Radio Speltorsk

Spelklassiker Musik 206 – Mark Seibert

Mannen, myten, legenden. Eller i alla fall personen som skapade den omåttligt populära låten ”Girl in the Tower” (nej vi kommer inte spela låten, sorry to disappoint you). Vi har spelat åtskilliga låtar tidigare som Mark Seibert varit involverad i, men han har däremot aldrig fått ett helt eget program tillägnad sig. Då Seibert till stor del endast arbetade med Sierra så har vi försökt att ändå blanda in låtar som inte är tradtionella peka klicka-äventyr.

Låtlista
The Black Knight Theme – Conquest of Camelot
Demiurg – Throne of Darkness
The Thief and the Hall of Judgement – Quest for Glory 3
Main Theme – Jones in the Fast Lane
Consumite Furore – Phantasmagoria
Take a Stand – Phantasmagoria önska av Nate Traveller
Stage 1 – Silpheed
Music 01 – Outpost 2
Main Theme – Thexder
Intro – Space Quest 3
Rescue of the Queen’s Knight – Conquests of the Longbow: The Legend of Robin Hood

Nästa veckas tema: Pytt i Panna

Lyssna på avsnitt

Spela i popup - Ladda ner
2014-03-17

10 Kommentarer

2014-03-17, BuraBlaster säger:

Denna Pokémonen har nått sin ”final-stage”. Väldigt fin jämförelse du fick fram Hiro. (;

Inte spelat mycket peka-klicka spel alls men oavsett genrer kan man alltid uppskatta musiken. Denna veckas favorit får gå till Main Theme – Thexder.

Jag skulle vilja önska en låt från iPhone/Android/Windows Phone -spelet Gun Bros. Det är ett Twin-stick/Top-down shooter där det kommer en massa fiender i waves. Sådana spel man spelar en stund men tröttnar på snabbt pga. det enformiga upplägget. Musiken är rätt bra i alla fall som har ett skönt Metal-sound.
Låten jag vill spela heter Track 1 från Gun Bros.
http://youtu.be/OqTiISGUrBg

2014-03-18, JemyM säger:

Ett trevligt avsnitt och lite closure i ”A Girl in the Tower”-hysterin. Lustigt det där om Thexder 2: Firehawk… för endast häromdagen satt jag och tankade spelmusik från sierra och jag hade faktiskt redan hittat och hämtat hem musiken. Ni kan hitta den på queststudios.com här:
http://queststudios.com/Joomla/index.php?option=com_content&view=category&id=52&Itemid=90

Jag har faktiskt spelat igenom samtliga Sierra-äventyr utom King’s Quest 8 och Quest for Glory 1-5 (… och ja, det inkluderar Mixed-Up Mother Goose och The Time Warp of Dr. Brain…). Quest for Glory 1-5 kommer jag att spela igenom så småningom men det har legat på is i några år…

… och den ligger också på mirsoft.info här:
http://www.mirsoft.info/gmb/game_info.php?id_ele=NTYwMjk=

2014-03-18, JemyM säger:

… hoppsan, det blev en lite fragmenterad kommentar ovan då första och sitta paragrafen skall sitta ihop, men det får ni ta.

2014-03-18, BuraBlaster säger:

JemyM: Du får tyvärr upplysa mig vad jag gjort för fel för jag förstår inte.

Hiro: Jag har försökt hitta låten Main Theme – Thexder på youtube men hittar bara andra versioner. Skulle du kunna ge en länk till youtube eller till en fil.

2014-03-19, ReDead säger:

Bra avsnitt som vanligt!

Inför nästa avsnitt skulle jag vilja önska Laura Shigiharas sångversion på Ballad of the Goddess (huvudtemat) från Skyward Sword: https://www.youtube.com/watch?v=uySvepU0f2Y

Väldigt fint och kreativt måste jag säga. Hon har också gett Fi’s Theme från samma spel den här behandlingen, så den är också värd att kika in!

2014-03-19, JemyM säger:

BuraBlaster… det är skumt. Jag postade ett hyffsat långt inlägg med blandannat ett par länkar till musiken till Thexder 2: Firehawk. Men detta visas inte. När jag försökte posta om det säger sidan att jag redan postat samma inlägg…

2014-03-19, hiro säger:

BuraBlaster

Märkligt, här är länken till låten vi spelade i avsnittet:
https://www.youtube.com/watch?v=CVdLr4R3lIw

2014-03-19, JemyM säger:

Nu gör jag ett fjärde försök att posta samma post, nu länkar jag helt enkelt till en .txt fil med inlägget som absolut inte vill låta sig postas…

http://jemym.no-ip.com/post.txt

2014-03-20, DeadAndy säger:

Spela gärna denna låt från det fantastiska The Last Of Us så blir jag dunderglad! Älskade spelet från början till slut och musiken är lika berörande som spelet =)

http://youtu.be/0NYv3Sck708

Rock On

2014-03-20, ChrisX säger:

Eftersom Gwellmyn gillar Prof.Layton och vad den som fick in mig i Layton snurran.
Då vill jag nu önska en Prof.Layton låt i lite Fighting style touch!

Professor Layton’s Theme (Fighting Game Style)
http://youtu.be/OM0Cy61-3Yg

Kommentera

Om Spelklassiker Musik

I podcasten Spelklassiker Musik kan du varje vecka höra gamla och nya, okända och kända, stillsamma och fartfyllda låtar från dina favoritspel. Allting leds av Tobias Jensen och Andreas Karlsson som varvar låtarna med lite nördig kuriosa om spelen eller dess musikstycken. Varje måndag släpps ett nytt avsnitt.

Spelklassiker Musik på iTunes Prenumerera på iTunes-uppdateringar. spelklassiker@gmail.com Om man har önskemål om låtar eller teman.