Radio Speltorsk

Spelklassiker Musik 207 – Pytt i Panna 2014 #3

I veckans pytt i panna serveras det serenader, techno, japansk gullig pop och stråkorkestrar. Allt i en salig blandning, precis som det ska vara. Dessutom visar Tobias sin onda sida, i alla fall enligt Andreas, och hånas för att trampa folk på tårna.

Låtlista
Gradius (Techno remix) av Nooze Parx
Boss Theme 1 – Neutopia
Theme of the Legendary Hero – 3D Dot Game Heroes
All Gone – The Last of Us önskad av DeadAndy
Rocket Shooter – Mega Man Star Force önskad av Dirle
Princess Kenny – South Park: The Stick of Truth
Vegas Theme Orchestral (with vocals) – Street Fighter 2
Minks the Aircraft Carrier – U.N Squadron önskad av Tiduas
Ballad of the Goddess – Legend of Zelda: Skyward Sword – Laura Shigihara önskad av ReDead
Title Theme – Gold Medal Challenge ´92
Darklurker – Dark Souls 2
Track 1 – Gun Bros önskad av BuraBlaster
Layton´s Theme Fighting Game Style – Professor Layton önskad av ChrisX
Paper Shuffle (8-bit) – Ilomilo
Banson’s Aria – Henry Hatsworth
London Streets 3 – Professor Layton and the Azra Legacy

Nästa veckas tema: Odöda ligan

Lyssna på avsnitt

Spela i popup - Ladda ner
2014-03-24

5 Kommentarer

2014-03-25, JemyM säger:

Om någon hade tänkt att önska låtar till ”Odöda Ligan” så var idén att hitta spelmusik associerat till så många olika odöda monster som möjligt. Den som kan sin monsterfauna känner nog till en del. :)

Med det sagt var detta ett av de bästa pytt-i-pannaavsnitten på länge tror jag. Riktigt bra musik. Jag gillade speciellt ”Layton´s Theme Fighting Game Style”. Det var bara synd att den inte gillades av alla. ;)

2014-03-25, Tobias säger:

Du har helt rätt att vi glömde säga vad den ”Odöda ligan” innebar. Men det kan vara allt möjligt från zombies, skelett, mumier, vampyrer etc. Allt som egentligen är dött men som ändå lever på något jäkla skumt sätt. :)

2014-03-26, ReDead säger:

Okej, bara eftersom jag nickar just ”ReDead” så måste jag ju önska något som är relaterat till dessa Zelda-Zombies. Och vad passar bättre då än Shadow Temple/Bottom of the Well från Ocarina of Time? (jag kunde inte komma på något annat, egentligen… :P)

https://www.youtube.com/watch?v=V8H5DFyv4s4

2014-03-29, hiro säger:

Redead: Nice! Tyvärr är avsnittet redan inspelat så vi slänger med den låten i nästa pytt i panna helt enkelt :D

2014-03-31, ChrisX säger:

Dags att indoktrinera Gwellmyn i vad dubstep är… http://youtu.be/DSHW_iLXTac?t=23s

Professor layton fighting remixen tycker jag själv kan liknas med vanlig låt i stil med Castlevania, men men det kanske bara är jag.
Gwellmyn kan ju vänta sig den där chokladasken i brevlådan så småning om, dock sparar jag nötpralinerna och de rom fyllda. Tack o bock
(Obs inte seriös om de sista)
(Det var ett bra avsnitt, lite fler remixer än vanligtvis vilket uppskattas ifrån min sida, många olika spel vilket gav en bred vidd av musik, och sist men inte minst… Gwellmyn sista låten var inte alls bra (^-^) Right back at ya! *men ärligt talat den var seg och tradig…kanske lite fin*)

Kommentera

Om Spelklassiker Musik

I podcasten Spelklassiker Musik kan du varje vecka höra gamla och nya, okända och kända, stillsamma och fartfyllda låtar från dina favoritspel. Allting leds av Tobias Jensen och Andreas Karlsson som varvar låtarna med lite nördig kuriosa om spelen eller dess musikstycken. Varje måndag släpps ett nytt avsnitt.

Spelklassiker Musik på iTunes Prenumerera på iTunes-uppdateringar. spelklassiker@gmail.com Om man har önskemål om låtar eller teman.