Radio Speltorsk

Spelklassiker Musik 208 – Odöda Ligan

Dom krälar, dom kryper, dom släpar, dom väser, dom gurglar. Dom gör en sjuhelsike massa saker, dessutom brukar de i regel vara riktigt onda. De är de odöda, vilket innebär att avsnittet är fyllt av zombies, spöken och likätare (eller i alla fall så diskuterar vi definitionen av en likätare). Riktigt jävla bra musik utlovas!

Låtlista
Rise from Your Grave – Altered Beast (Arcade)
Chapter 1 main theme – Corpse Party
Get Back In That Hole, Partner – Red Dead Redemption: Undead Nigthmare
Kensington – MediEvil 2
Main theme – Plants vs Zombies: Garden Warfare
Boss Battle [Metal Cover] – Fester’s Quest
Arthas, My Son – World of Warcraft: Wrath of the Lich King
Lord Raptor – Darkstalkers 2
Voodo, Roots ´n Grogg OCRemix – The Secret of Monkey Island – Diggi Dis
Haunted house – Tale Spin

Nästa veckas tema: Hirokasu ”Hip” Tanaka

Lyssna på avsnitt

Spela i popup - Ladda ner
2014-03-31

1 Kommentar

2014-04-01, JemyM säger:

Härlig pseudodiskussion om likätare. Var tvungen att själv sitta med google efteråt… Bakgrunden till ordet ”ghoul” var ju en berättelse i sig. Det verkar som om ”Ghoul” har arabiskt ursprung och är en omskrivning av ”Ghul”. ”Ghul” är en ond ande som skändar gravar och äter upp kroppen, så likätare är nog inte en fel översättning. Ordet användes första gången i boken Vathek (1786) av den engelska författaren William Beckford. På svenska heter boken ”Vathek eller kalifen på resa” och är en blandning av gotisk roman och orientalism, inspirerad av Tusen och en Natt.

Som sjukt stort fan av Talisman var det kul att höra det nämnas. Ghoul hade främst kraften att äta liv från andra spelare eller återuppväcka monster. I 3rd edition fanns inte Ghoul, men i White Dwarf #186 släpptes extrakaraktärer där Vampire hade i stort samma förmågor.

Kommentera

Om Spelklassiker Musik

I podcasten Spelklassiker Musik kan du varje vecka höra gamla och nya, okända och kända, stillsamma och fartfyllda låtar från dina favoritspel. Allting leds av Tobias Jensen och Andreas Karlsson som varvar låtarna med lite nördig kuriosa om spelen eller dess musikstycken. Varje måndag släpps ett nytt avsnitt.

Spelklassiker Musik på iTunes Prenumerera på iTunes-uppdateringar. spelklassiker@gmail.com Om man har önskemål om låtar eller teman.