Radio Speltorsk

Spelklassiker Musik 210 – Pytt i Panna 2014 #4

Så var det dags för en gott och blandat påse igen. Den här gången hade vi väldigt svårt att välja ut låtar, då vi båda hade dålig inspiration. Men med ett tappert försök och era önskelåtar så fick vi ändå ihop ett program där de flesta i alla fall kommer hitta någon låt som de finner intressant och bra. Tack för att ni lyssnar!

Låtlista
Main Theme Orchestra – Donkey Kong Country
Main Theme – Spider-man and Venom: Maximum Carnage
Venus Lighthouse – Golden Sun
Sur´Kesh – Mass Effect 3 önskad av Alex
Battlefield: Storm – Etrian Odyssey 4 önskad av Paprikan
Main Theme – Body Blows
Boss – Secrets of Grindea
Sheltered – Anno 2070 önskad av JemyM
Bottom of the Well – The Legend of Zelda: Ocarina of Time önskad av ReDead
Aliens, Say your Prayers – Duke Nukem 3D önskad BuraBlaster
Piranha Plant Pipeway – Mario Kart 7
The Demon King’s Heartbeat – Final Fantasy: The 4 Heroes of Light
Underground – Super Mario World 2: Yoshi’s Island
Punch-Out Medley – The Minibosses
Metal Tribute to Worms

Nästa veckas tema: Pusselspel

Lyssna på avsnitt

Spela i popup - Ladda ner
2014-04-14

4 Kommentarer

2014-04-17, Ryssen2 säger:

Tack för fortsatt najsiga avsnitt, gillar era special om en viss kompositör.
Pusselspel är något som jag har varit med om mycket. När jag var liten (och fortfarande) spelade min pappa mycket 8bitars. Två spel som gick då och då var dubbelkassetten med Puzznic och Gravnic som spelas lite olika men har samma musik på spelen, https://www.youtube.com/watch?v=ixCcFmSnisM
Annars är det främst Lolo-serien jag minns. Alla NES spelen, 1-3, gick om och om på TVn. En önskelåt har jag från 3an, den vanliga levellåten: https://www.youtube.com/watch?v=aonWVg-AYRU 2:36 in.

Sen kom ett LOLO-spel till Game Boy. Då skulle det samlas noter i olika världar, som blev till ljuv musik. Det spelet spelades också igenom av min pappa via Snes-adaptern på TVn. https://www.youtube.com/user/mashroob/videos <– den killen har lagt upp en walkthrough där även musiken är med i videosarna. I det här spelet är det awesome musik efter alla levels, framförallt oriental-leveln.
Jag tyckte i alla fall det när jag var liten.

Långt inlägg, men det är ni värda!

2014-04-20, Tobias säger:

Tyvärr hade din kommentar fastnat på vägen och blev tvungen att godkännas innan den publicerades. Innan jag upptäckte detta så hade vi redan spelat in programmet. Men vi tar med en av dina önskelåtar i nästa pytt i panna istället. :)

2014-04-22, Ryssen2 säger:

Inga problem, alla som vill kan njuta av youtube-klippen ändå!

2014-04-25, Tiduas säger:

Det blev ett roligt avsnitt! Nu kommenterar jag lite sent men det är för att jag lyssnade på det här avsnittet först idag. Anledningen till att jag kommenterar är för att Revenant Wings får väldigt mycket sågningar till höger och vänster och jag måste försvara det varje gång detta händer.

Jag startade spelet någon gång för många år sedan och hade verkligen inga förväntningar alls men jösses vad överraskad jag blev. Det här är antagligen det roligaste jag spelat någonsin i RTS-väg (i alla fall med single-player i åtanke) och om man bara ger det några timmar i början så kommer det att leverera. Sjukt roligt spelsystem med massa roliga side-quests och annat. Jag älskar det här spelet, det är allting som Heroees of Mana borde varit (för där har vi tyvärr ett spel som inte fungerade för mig).

Så Hiro (och alla andra), ge Revenant Wings en ordentlig chans! Gillar man rollspel och RTS till någon grad så kommer ni ha hur kul som helst.

Kommentera

Om Spelklassiker Musik

I podcasten Spelklassiker Musik kan du varje vecka höra gamla och nya, okända och kända, stillsamma och fartfyllda låtar från dina favoritspel. Allting leds av Tobias Jensen och Andreas Karlsson som varvar låtarna med lite nördig kuriosa om spelen eller dess musikstycken. Varje måndag släpps ett nytt avsnitt.

Spelklassiker Musik på iTunes Prenumerera på iTunes-uppdateringar. spelklassiker@gmail.com Om man har önskemål om låtar eller teman.