Radio Speltorsk

De 10 bästa Final Fantasy-spelen – del 2/2

moogleDen avslutande delen av den rafflande Final Fantasy-listan avslöjas här i sin helhet!

Lyssna på avsnitt

Spela i popup - Ladda ner
2014-05-01

12 Kommentarer

2014-05-04, JemyM säger:

Ett väldigt trevligt program med en Final Fantasy topp och bra grej med den där extra ‘tjänsten’ att berätta vilken utgåva en skall spela och om något spel är skippa-vänligt. Det fick mig att fundera lite granna. Vi har några spelserier som hängt med i ett par decennier eller mer. Att få höra ett fan av en av de stora serierna berätta om dem kan vara kul, förutsatt att en kan skippa spoilers. Om en aldrig spelat spelen kanske en kan vara nyfiken på vad de rör sig om, samtidigt som det kan kännas gigantiskt att börja beta av dem. Vilket skall en börja med? Är de värt mödan? Skall jag spela dem i den ordning de är släppta eller i kronologisk ordning? etc… etc…

Jag maratonlöpte själv FF7-FF12 för några år sedan och ångrar det inte. Jag har naturligtvis FF1-6 och 13 kvar att spela men fick pausa några år för studier men nu är det snart dags att blåsa dammet av dem igen och köra vidare. Jag påbörjade samtidigt min genomvandring av serier som Resident Evil och Metal Gear och trots att jag kanske inte är ett stort actionfan så har jag inte kunnat undvika att bli förälskad i berättelserna och karaktärerna.

2014-05-06, Nicke säger:

Mycket bra FF special! Tyckte också att rekommendationerna för den bästa versionen av respektive spel var kalasbra!

2014-05-06, Kim säger:

Tack för listan Sebastian, uppskattas! Håller även med dig om placeringarna, med någon enstaka avvikelse såklart. VI, IX och X är crème de la crème.

2014-05-07, JemyM säger:

Håller med Kim och Sebastian. Min lista hade nog varit ganska lik om jag själv gjort en. Jag kom från andra hållet och spelade FF7 långt långt efter originalet kom och kände väl att FF7 var okej men ganska överskattat medan FF8 inte alls var dåligt. Jag insåg efter den initiala spell-grind jag gjort att det var helt onödigt att göra så varefter jag kunde uppskatta storyn som nog hör till en av mina favoriter. Jag är också på den nivån att jag kunde uppskatta både 10 och 10-2 med värme inombords även om jag bekräftar att Tidus kunde vara lite frustrerande. Jag tyckte också att FF12 var ett av de mer njutbara rent speltekniskt även om storyn kollapsade någon stans.

För mig är det FF13 och FF6 som gäller nu så fort jag får tiden.

2014-06-02, Mayhemic säger:

Vad händer Torskar, lever ni? ;)

2014-06-02, UfU__X säger:

And they were only one episode from retirement. :’(

2014-06-03, Andreas Ljungström säger:

Vi lever! Den här våren har bara varit oerhört intensiv för både Sebbe och mig, med familj, jobb och annat. Därav förseningen av avsnitt 200. Men på torsdag dyker det upp någonting i alla fall. Lovar!

2014-06-04, Nate Traveller säger:

Vi håller er till det löftet. Annars kommer vi och kidnappar alla era spelkonsoler. ;)

2014-06-06, Nate Traveller säger:

Hmm… Torsdagen kom och gick utan något. Bli inte förvånad om era konsoler försvinner nu. ;)

2014-06-06, Andreas Ljungström säger:

@Nate: Verkar som Sebbe glömde av. Han är på väg till Spanien nu dessutom. Jag fixar ikväll…

2014-06-06, Andreas Ljungström säger:

@Nate: ”Ikväll” blev nu…

2014-06-06, Nate Traveller säger:

Men argh! Vilken pungspark ni utdelade… *ligger och kvider*

Fast nu får era konsoler vara säkra i alla fall. ^^

Kommentera

Om Radio Speltorsk

Radio Speltorsk är en svensk podradio om dator- och tv-spel. I programmet analyserar Andreas Ljungström och Sebastian Magnusson de senaste spelen, diskuterar indie och retro samt bjuder in spännande gäster från spelbranschens alla hörn. Nya avsnitt lanseras varje torsdag.

Radio Speltorsk på iTunes Prenumerera på iTunes-uppdateringar. feedback@radiospeltorsk.se För all form av feedback.