Radio Speltorsk

Spelklassiker Musik 213 – Pytt i Panna 2014 #5

I det femte pytt i panna-avsnittet för i år så får ni låtar från kluriga Ios-spel, udda japanska-spel samt spel med pojkar som vill rädda världen. Grabbarna grus försöker även uttala smäkta japanska epos och komma på vad coyote heter på svenska. Till sist mobbar Andreas stackars Tobias för att han inte åker på Retrospelsmässan.

Låtlista
Main Theme – Child of Light
Main Theme – Fire and Ice
Coaster World – Harmful Park
The Danger Zone – Wonder Boy III
Anna – Device 6
Ending/Credits – Snowboard Kids önskad av Burablaster
Dungeon #1 – 1000000 önskad av ChrisX
Level BMG – Lolo 3 önskad av Ryssen 2
Overworld Theme – Hermie Hopperhead
Metal Remix – Kirby
Dark Lord Gaol´s Castle – Kid Icarus: Uprising
Wood Carving Partita – Castlevania: SotN
Character Select – Battle Fantasia

Nästa veckas tema: Öken och Savann

Lyssna på avsnitt

Spela i popup - Ladda ner
2014-05-05

3 Kommentarer

2014-05-05, JemyM säger:

Awww… Då ”The Danger Zone” är ökentemat ur WonderBoy III hade jag eventuellt tänkt önska den till nästa program… :D

Hiro pratar om spelet som i Europa och USA brukar kallas WonderBoy II (eller ”Wonder Boy in Monster Land”). Det är linjärt men har rpg-element och du behöver göra vissa val för hur du skall spendera pengar. Wonder Boy III: The Dragon’s Trap till Sega Master System var en tidig variant av ”free-roaming RPG” och var väl SEGA’s tyngsta svar på Zelda. Du fick välja vilka vägar du ville ta och behövde ibland återvända till områden efter du fått tillgång till nya förmågor som låst upp nya vägar. Spelet hade även ett primitivt ”sparsystem” där du kunde visa koder på skärmen du sedan kunde knappa in för att fortsätta med de föremål och förmågor du samlat på dig.

Wonder Boy är i övrigt ett sånt där spel som fått förvirrande omdöpningar. Game Sack hade en riktigt bra video som gick igenom dessa. Egentligen är det två olika spelserier som här har fått samma namn. Jag rekommenderar den rpg-liknande monster-serien (Wonder Boy in Monster Land, Wonder Boy III: The Dragon’s Trap, Wonder Boy V: Monster World III och Monster World IV). Varning för att ”Vintage Collection” på XBox Live/PSN saknar Dragon’s Trap vilket är B-E-D-R-Ä-G-E-R-I då Dragon’s Trap är crème de la crème i serien. Jag kan dock inte rekommendera arkadspelen som blandar plattform och schmupp (”Wonder Boy”, ”Wonder Boy III: Monster Lair”).

Om en nu stordiggar monster-serien så finns det en annan serie som känns som en spirituell uppföljare som heter Shantae. Första två kan köpas loss på Nintendo 3DS Virtual Console och DSiWare. Del tre kommer nu andra kvartalet 2014 och en fyra är redan bekräftad efter en kickstarter.

2014-05-06, ChrisX säger:

10,000,000 – http://en.wikipedia.org/wiki/10000000_(video_game)
Finns till 5st plattformar min kära Hiro!
iOS, Microsoft Windows, Mac OS X, Linux, Android

Rolig info jag såg när jag gick in så kommer ”You Must Build A Boat” komma av samma person, o alla som äger 10,000,000 skall få det gratis tydligen. (Med viss osäkerhet på iOS och Andriod spelare, men han skall försöka fixa något)

Jag ser fram emot detta spel med hopp om med awesomeness i musikväg! :)

Riktigt bra låtar detta avsnitt, blev lagom chockad att se en Snowboard kids önskning, fick det att dra i smilbanden (Tack Bura!)
Fire and Ice låten var snuskigt bra faktiskt!

2014-05-06, Olol säger:

Ett Pytt i Panna avsnitt i högklass, låtarna från SotN, Lolo 3 och Wonder Boy III är riktiga guldkorn.

Det var roligt att träffa dig (Hiro) på RSM och få snacka lite om spelklassiker musik, hoppas att det kommer något mer tillfälle som ger oss lite mer tid till att snacka om spel och spelmusik.

Till ökentemat så vill jag önska låten Hail from the Past från Castlevania: Harmony of Despair då jag inte tror att den har spelats någon gång i programmet.

https://www.youtube.com/watch?v=pCC8-OYGV74

Kommentera

Om Spelklassiker Musik

I podcasten Spelklassiker Musik kan du varje vecka höra gamla och nya, okända och kända, stillsamma och fartfyllda låtar från dina favoritspel. Allting leds av Tobias Jensen och Andreas Karlsson som varvar låtarna med lite nördig kuriosa om spelen eller dess musikstycken. Varje måndag släpps ett nytt avsnitt.

Spelklassiker Musik på iTunes Prenumerera på iTunes-uppdateringar. spelklassiker@gmail.com Om man har önskemål om låtar eller teman.