Radio Speltorsk

Spelklassiker Musik ft. Nate Traveller 217 – Skräck

Vi har återigen fått en gäst i studion. Denna gång får vi besök av Robert ”Nate Traveller” Jonsson som tar med sig ett antal skräcklåtar, och närmare bestämt låtar från Survival Horror-spel. Tobias försöker göra sitt bästa med att verka cool (och misslyckas fatalt som vanligt) och Andreas är lika skraj som vanligt.

Låtlista
Menu Theme – Saw
Survival – Lone Survivor
Issac Are You There – Dead Space 3
Alyssa’s Death – Clock Tower 3
Engineering – System Shock 2
Balance Slays the Demon – Alan Wake’s American Nightmare
Exit from the Pawn Shop – Deadlight
Boss Battle Theme – Dementium II
The Aymaras – Prisoner of Ice
Staff and Credits – Resident Evil 3: Nemesis

Nästa veckas tema: Indie kompositörer

Lyssna på avsnitt

Spela i popup - Ladda ner
2014-06-02

6 Kommentarer

2014-06-02, Skräckexpert i Spelklassiker Musik | Moment 223 säger:

[...] gästar jag Spelklassiker Musik där ämnet är skräckspel och musik från dessa. I avsnittet får jag även ta rollen som skräckexpert då mitt kunnande inom genren är bredaste [...]

2014-06-04, JemyM säger:

Härligt program. Nate’s relation till Survival Horror speglar min på många plan (även om jag spelar på alla plattformar). Även om jag är lite bitter över vilken väg serien tagit så har jag varit en Resident Evil junkie. Jag har tänkt springa igenom Resident Evil: Survivor och Resident Evil: Dead Aim i sommar, sedan har jag spelat igenom alla RE-spel och sett alla filmer som är canon. Jag har de två Cthulhuspelen (Shadow of the Comet & Prisoner of Ice) att spela samt Alan Wake + American Nightmare i sommar.

Jag uppskattade Dead Space ett och två men kan hålla med att det kollapsade i action/coop läget. Min numera ganska stabila bojkott av EA bygger mycket på mina erfarenheter av Dead Space till iPhone som har bland de vidrigaste exemplen av pay-to-win jag sett…

2014-06-07, Olof säger:

Kul avsnitt! Kanske lite väl mycket info mellan låtarna – 10 låtar på runt 1:30:00 om klockan och låtlistan stämmer – men gott ändå!

Hade tänkt att önska tusen låtar från spel som Super Meat Boy, Cave Story, Braid, Binding of Isaac, Hotline Miami, VVVVVV och FEZ men dom har ni säkert redan på listan. Istället passar jag på att önska två låtar ifrån Escape Goat 2. Ett spel jag inte hade en aning om innan jag köpte det genom Humble Bundle.

http://www.youtube.com/watch?v=kH3b1rV0DLQ
Magical Time Bean – Restoration

http://open.spotify.com/track/5agsjFBXpyAHiMgV1ZZXer
Magical Time Bean – Reunion

Hoppas på ett rekordlångt avsnitt nu innan sommaren!

2014-06-07, Sting säger:

Trevlig lyssning medans man pysslar, det var många bra låtar som jag inte hört tidigare. :) Hade dock hoppats att få höra mer låtar som har den här ”skräckkänslan” likt ”Issac Are You There – Dead Space 3″ och ”Menu Theme – Saw”, men vad vet jag det kanske inte är kul att lyssna på?
Iaf, ska helt klart fortsätta att lyssna på er och undrar om man skulle kunna få önska en låt? :) Skulle vara schyst om ni ville spela en episk boss fight låt från Yakuza 3 som heter ”Lyricism Without Tears”. Tack på förhand och för en trevlig podcast! :D

2014-06-07, Tobias säger:

Sting> Kul att du hittat hit! Tyvärr har vi redan spelat in nästa veckas program, men vi spar din låt till när vi är tillbaka i höst. :)

2014-06-09, Sting säger:

Tack vad snällt! Ser jag framemot. :D

Kommentera

Om Spelklassiker Musik

I podcasten Spelklassiker Musik kan du varje vecka höra gamla och nya, okända och kända, stillsamma och fartfyllda låtar från dina favoritspel. Allting leds av Tobias Jensen och Andreas Karlsson som varvar låtarna med lite nördig kuriosa om spelen eller dess musikstycken. Varje måndag släpps ett nytt avsnitt.

Spelklassiker Musik på iTunes Prenumerera på iTunes-uppdateringar. spelklassiker@gmail.com Om man har önskemål om låtar eller teman.