Radio Speltorsk

Sommarklassiker #2 ft. Christofer “ChrisX” Schenström

Uppenbarligen har varken Gwellmyn eller Hiro blivit tillräckligt skrämda av förra veckans avsnitt eftersom Robert är tillbaka med ett nytt. Denna gång gästas Sommarklassiker av Christofer “ChrisX” Schenström och tillsammans med Robert går han igenom teman från avsnitt 21-40.

Låtlista
Great Gianna Sister Suite – Gianna Sisters (Avsnitt 24, tema: Sinfonica Dramatica)
Main Theme – Diablo (Avsnitt 26, tema: Huvudteman)
World 3-2 – Mutant Mudds (Avsnitt 28, tema: Nedladdningsbara spel)
”Metal Gear Solid” Main Theme Skateboarding Remix – Metal Gear Solid 2: Sons of Liberty (Avsnitt 30, tema: Playstation 2).
Fragments – Remember Me (Avsnitt 32, tema: Berg-o-Dalbana).
Awesome Super Mario Glitch-Hop Dubstep Rap (Avsnitt 33, tema: Mario)
Good Ending – Planescape: Torment (Avsnitt 34, tema: Gäst DJ: Johan Angelmo)
Underwater Theme – Worms: Battle Island (Avsnitt 35, tema: Wii)
Adventure – Fez (Avsnitt 37, tema: Gäst DJ: Farbror Atlas)
Freejia, City of Falling Petals – Illusion of Gaia (Avsnitt 38, tema: SNES)

Lyssna på avsnitt

Spela i popup - Ladda ner
2014-06-23

9 Kommentarer

2014-06-23, Sommarklassiker | Moment 223 säger:

[...] Sommarklassiker #2 ft. Christofer “ChrisX” Schenström This entry was posted in Nyheter and tagged Sommarklassiker, Spelklassiker Musik by Robert Jonsson. Bookmark the permalink. [...]

2014-06-23, JemyM säger:

Alltid trevligt att höra ChrisX så här i sommarvärmen. Vad det rör Metal Gear-serien skulle jag nog sagt att storyn är så invecklad att det nog är lika bra att ta det från början. Om en inte orkar spela dem kan ju en se en longplay på youtube eller nåt. Jag ångrar själv inte att jag tog Metal Gear 1-2 före solid-serien. De är canon och Kojima fortsätter att inkludera element som hänvisar till de gamla 8-bit spelen. Serien håller dessutom mer eller mindre på att ”loopa” nu när prequel-serien närmar sig händelserna i Metal Gear.

2014-06-25, Micke säger:

Tjena! Roligt avsnitt. Har hängt med Metal Gear sen början, har även haft MSX emulator på datorn :) Storyn håller ja med om att den kan vara lite invecklad men är ändå hyfsat lätt att komma in när man spelar spelen. Däremot tycker jag Big Boss är en bättre karatär än Solid Snake. Kul att ChrisX ska plöja igen dom gamla Soul Blazer, IOT och Terraigma. vilket det sist nämda jag precis köp på Tradera. Så man har något att göra i sommar!

2014-06-25, Nate Traveller säger:

Roligt att ni gillade avsnittet – och är snälla nog att inte kommentera mitt alldeles hemska misstag i programmet. XD

Metal Gear är en intressant spelserie ur många synvinklar, just för den är så sammanhållen av en persons vision. Det är en såpa med många långa intriger som vävs samman och tilltalar den en så finns det ju så mycket att ta del av. Fler sådan spelserier behövs tycker jag. Och så är Metal Gears soundtrack riktigt suveränt, vilket alltid är ett plus. :)

2014-06-26, Micke säger:

Kanske man kan önska en låt från metal gear peace Walker då?? Heavens divade. Bra låt :) trodde inte jag skulle gilla detta spel när jag köpte metal gear solid hd collection men har spelat 80 timmar jävla bra spel :)

2014-06-26, Nate Traveller säger:

Micke: Du har tur! Den låten kommer redan att dyka upp i ett kommande avsnitt. Jag tänker dock inte säga när, var eller hur men om du fortsätter lyssna på Sommarklassiker kommer du att få din önskning uppfylld! :)

2014-06-28, Micke säger:

Lyssnar varje vecka så det e lugnt :)

2014-06-30, ChrisX säger:

Tack för alla hälsningar till mig på avsnittet :)
Och det ska bli super kul att få spela igenom Soul blazer, Illusion of Time samt Terranigma, har spelat alla lite utom sistnämnda.
Men resan ska bli mer än magisk!

2014-06-30, Micke säger:

Det kommer du att få ChrisX, har kommit en bit på terranigma nu :)

Kommentera

Om Spelklassiker Musik

I podcasten Spelklassiker Musik kan du varje vecka höra gamla och nya, okända och kända, stillsamma och fartfyllda låtar från dina favoritspel. Allting leds av Tobias Jensen och Andreas Karlsson som varvar låtarna med lite nördig kuriosa om spelen eller dess musikstycken. Varje måndag släpps ett nytt avsnitt.

Spelklassiker Musik på iTunes Prenumerera på iTunes-uppdateringar. spelklassiker@gmail.com Om man har önskemål om låtar eller teman.