Radio Speltorsk

Sommarklassiker #3 ft. Andreas “Farbror Atlas” Ljungström

Avsnitt tre av Sommarklassiker anländer och denna vecka har Andreas “Farbror Atlas” Ljungström från Radio Speltorsk klivit ombord skutan. Tillsammans med Robert navigerar Andreas sig fram igenom teman från avsnitt 41-60 samtidigt som han delar med sig av skojiga och pinsamma minnen av den gode Gwellmyn.

Låtlista
Battle in a World of Fading Hope – 7th Saga (Tema: Gäst DJ: Sebastian Magnusson, avsnitt 41)
Pressing pursuit ~Cornered – Phoenix Wright: Ace Attorney (Tema: Capcom, avsnitt 46)
Shevat: The Wind is Calling – Xenogears (Tema: Sci-Fi, avsnitt 47)
Main Theme – Lotus III: The Ultimate Challenge (Tema: Amiga, avsnitt 48)
Blue Chamber – Gemini Rue (Tema: Peka-klicka, avsnitt 52)
Deep Dive – Kingdom Hearts 358/2 Days (Tema: 2009 års soundtrack, avsnitt 53)
To Zanarkand – Final Fantasy X (Tema: Tottes lugna hörna, avsnitt 54)
Intro – Beneath a Steel Sky – (Tema: Mina vänner, avsnitt 55)
Opening – Kid Icarus Uprising (Tema: Glad!, avsnitt 56)
The Wind and the Earth Gensō Suikoden III (Tema: Konami 58)

Lyssna på avsnitt

Spela i popup - Ladda ner
2014-06-30

12 Kommentarer

2014-07-01, JemyM säger:

Vilket härligt avsnitt detta var då! :D Så mycket nostalgi. Mycket bra spelval och jag kan inte undvika att uppskatta Andreas spelsmak. Nu vill jag ju sätta mig med Gemini Rue. ^_^ Däremot hyser jag viss orolighet för Roberts filmsmak. o_O

För fans av Ace Attorney-spelen vill jag tipsa om att Investigations 2 med Miles Edgeworth i huvudrollen precis fått en engelsk översättning gjord av fans. Betaversionen från 14 Juni 2014 har alla 5 case. Så nu kan även icke-japaner ta del av denna detta förlorade kapitel. Ni får googla efter den själva dock då jag inte vill fastna i spamfiltret på grund av att jag länkat dit…

Själv har jag precis vadat mig igenom den gigantiska del fem (Dual Destinies) som var dubbelt så lång som tidigare titlar…

2014-07-01, Nate Traveller säger:

Jag visste att någon skulle reagera på min diss av just den filmen. Det är en helig graal som inte får bespottas i mångas ögon… men jag tänkte, äh! Jag kör på det. Alltid upprör man någon! ^^

2014-07-01, Nate Traveller säger:

Och så är det förstås roligt att du gillade avsnittet och fann musiken trevlig. Själv kände jag att jag var ute lite på djupt vatten med tre titlar, men det kändes skönt att kunna sy ihop ett subtema i avsnittet och bocka av det från min ”att göra”-lista. :)

2014-07-01, JemyM säger:

… ja nu råkar det ju vara så att Cyberpunk (där Bladerunner, Gemini Rue och Beneath a Steel Sky ingår) råkar vara min absoluta favoritgenré så jag har dessutom en extra positiv bias till alla dessa. Jag skall faktiskt leda bordsrollspel i ”Paris 2091″ i helgen. Tack vare detta avsnitt kommer jag använda Gemini Rue som bakgrundsmusik! :)

Med det sagt går det ju inte få nog av To Zanarkand heller. ;)

2014-07-01, Tobias säger:

Jösses! Är det snart 6 år sedan jag och Andreas hade vår lilla tävling. Kändes som att det inte var så länge sedan ärligt talat. Vad jag minns det som så var min första kontakt med Andreas när jag snubblade över det Xbox forum som han pratade om och på den vägen var det sen. Sedan har vi gjort lite inhopp i varandras program. Tror jag till och med fick vara stand-in för Andreas någon gång när de körde sitt program Nedladdat.

Sen måste jag faktiskt säga att de två senaste åren har jag blivit betydligt bättre på att spela klart spelen jag skaffar. Sen att jag inte är en achievementtönt-jägare som vissa andra, och nöter spelen till att de går sönder är ju en annan femma. ;)

2014-07-01, Nate Traveller säger:

JemyM: Oh! ”Nya” Mutant då med andra ord. Eftersom du säger Paris måste jag ju fråga, är det Cul de Sac ni ska lira eller är det eget äventyr? Klockren stämningsmusik då. (BTW, jag är ingen die hard fan av cyberpunk, men jag gillar mycket därifrån, bland annat Mutant.)

Tobias: Roligt att få höra din sida av saken också. :)

Men… Vem jagar tönt achievements? Alla cheevos jag jagar är coola! ;)

2014-07-01, Tobias säger:

Cheevos….. I rest my case.

2014-07-01, Nate Traveller säger:

Nu ska du vara snäll… Jag nämnde trots allt inget i avsnittet att skrytputten blev förnedrad året därpå då han försökte bemästra Hiro… ;)

2014-07-01, JemyM säger:

Nate, jajjamensan visst är det Cul De Sac vi skall spela! Jag har haft boken i bokhyllan sen dess den fanns i affären och det är först nu det blir av. Nu har inte äventyret åldrats allt för väl så det kommer att bli lite finjusteringar, men i stort sett så är det äventyret ur boken. Dessutom kör vi med regler ur New World of Darkness (med tillägg ur The God-Machine Chronicle, Mirrors: Bleeding Edge, Gumshoe och FATE). :)

2014-07-02, Sebastian Magnusson säger:

”Betaversionen från 14 Juni 2014 har alla 5 case”

Najs!

Sist jag kollade hade de bara början – skall definitivt kollas in!

2014-07-02, Nate Traveller säger:

JemyM: Det var ungefär då jag bläddrade igenom boken sist också, så jag har ingen koll på hur dne håller idag. Men jag minns att vi spelade igenom den i alla fall. Men… blandningen Mutant + WoD + Gumshoe + FATE får mig intresserad iaf. :)

Sebastian: Men du har väl redan kört igenom det på japanska? ;)

2014-07-08, Sommarklassiker | Moment 223 säger:

[...] Sommarklassiker #3 ft. Andreas ”Farbror Atlas” Ljungström [...]

Kommentera

Om Spelklassiker Musik

I podcasten Spelklassiker Musik kan du varje vecka höra gamla och nya, okända och kända, stillsamma och fartfyllda låtar från dina favoritspel. Allting leds av Tobias Jensen och Andreas Karlsson som varvar låtarna med lite nördig kuriosa om spelen eller dess musikstycken. Varje måndag släpps ett nytt avsnitt.

Spelklassiker Musik på iTunes Prenumerera på iTunes-uppdateringar. spelklassiker@gmail.com Om man har önskemål om låtar eller teman.