Radio Speltorsk

Sommarklassiker #9 ft. Stefan “Gazimaluke” Gancer

För att återställa laglösheten från förra avsnittet kliver Stefan “Gazimaluke” Gancer från Videospelsklubben ombord skutan. Han styr rodret mot trygga farvatten och serverar tillsammans med Robert en härlig musikblandning från avsnitt 161 till 180. Robert svär för övrigt på att de elektriska ljud som hörs under avsnittet inte är någon form av tortyr som han utsätter Gazimaluke för innan denne får gå på plankan.

Låtlista

Gone Home (Journey’s End) – Dust – An Elysian Tail (Tema: God vs. Ond, avsnitt 161)
Digital Shadow (Tema: Låtar influerade av TV-spel, avsnitt 164) (av Miracle of Sound)
Alma’s Music Box (Extended) – F.E.A.R. 2: Project Origin (Tema: Monster, avsnitt 167)
Stage Flower Garden – Little Nemo – The Dream Master (Tema: Drömmar, avsnitt 170)
Max Panama – Max Payne 3 (Tema: Årskrönika 2012, avsnitt 172)
Stage 1/Streets of Desolation – Batman (Tema: Sunsoft vs. THQ, avsnitt 173)
Main theme – Super Mario 3D World (Tema: Kattdjur, avsnitt 174)
St George’s Books – Gabriel Knight 1 – (Tema: Kärlek, avsnitt 175) (av StarLikeThee)
Idaten (Shinobi III: Return of the Ninja Master) – (Tema: Sega-hjältar 177)
Game starts (Blades Of Steel) – (Tema: Sport, avsnitt 178)

Lyssna på avsnitt

Spela i popup - Ladda ner
2014-08-11

5 Kommentarer

2014-08-11, Sommarklassiker | Moment 223 säger:

[...] Sommarklassiker #9 ft. Stefan ”Gazimaluke” Gancer This entry was posted in Nyheter and tagged Sommarklassiker, Spelklassiker Musik by Robert Jonsson. Bookmark the permalink. [...]

2014-08-13, JemyM säger:

Jag har samma aversion till rockstar och hade mycket is i magen innan jag påbörjade Max Payne 3 och kanske var det därför jag till slut uppskattade det. Jag hade helt enkelt sänkt mina förväntningar så lågt för att inte bli besviken. Men jag tycker det håller sig både storymässigt och spelmekaniskt. Bullettime håller i sig som en njutbar spelupplevelse och storyn är väldigt mörk, mycket väl skriven och presenterad och betydligt mer trogen källmaterialet än t.ex. filmen. Jag kunde dock aldrig släppa att det var ett spel som inte behövdes. Sen hade jag gärna behållit specialslutet i tvåan som händer om en klarar spelet på svåraste svårighetsgraden, men så tyckte inte rockstar. Struntar en i achievementjagande så går det ganska fort att ta sig igenom det så det fungerar utmärkt som en kortare upplevelse en helg när en inte har något annat för sig.

2014-08-13, JemyM säger:

Jag har kört igenom allt när det kommer till FEAR men alltid haft en tvetydig upplevelse. Jag har rätt hög ribba då det kommer till skräckspel och kände inte att skräcken påverkade mig så mycket. Det är en shooter med bullettime. Söker en ett skräckspel i förstaperson så är spel som Condemned och Amnesia så mycket bättre.

Alla expansionspaket räknas nu som icke-canon, tvåan hade inte så mycket med ettan att göra förutom i DLC’n och trean följde den bisarra trenden att göra om skräckspel till coop… det känns som konstigheter hela vägen… Men-men, det finns ju sämre spelserier och är en skräcknörd så är en.

2014-08-28, Gazimaluke säger:

Jag spelar Condemned ny och även om jag har en hyfsat skräckfylld upplevelse så är det långt ifrån den horror som Alma utsatte mig för.
FEAR 3 gjordes ju av samma gäng som gjorde DLC till de två första spelen. Även om det blev mer action där så gillade jag det. Välskapta mech-sekvenser.
Amnesia har också fått mig bajsnödigt vettskrämd men föll när jag dog och fick börja på vatten området utan olja i lampan och närmsta sparpunkt 20 minuter bakom det. Efter Condemned väntar Outlast på skräckfronten och efter det A Machine for Pigs.

2014-08-28, JemyM säger:

Jag har sprungit genom typ allt då det kommer till båda serierna och tyckte väl att Condemned påverkade mig mer. Detta hade väl lite att göra med att F.E.A.R. hade saker som hände på förbestämda ställen medan Condemned hade en stämning som höll i sig hela tiden, inte ovanligtvis för att spelets monster själva går och gömmer sig. Så du vet att de finns där, bara inte var de är. Det hade också den där grejjen med att du aldrig hade några riktiga vapen så varje motståndare var ganska dödliga. Tvåan var ganska knepig men även den hade sina stunder. Men Amnesia gav ju allt annat vitt hår.

Kommentera

Om Spelklassiker Musik

I podcasten Spelklassiker Musik kan du varje vecka höra gamla och nya, okända och kända, stillsamma och fartfyllda låtar från dina favoritspel. Allting leds av Tobias Jensen och Andreas Karlsson som varvar låtarna med lite nördig kuriosa om spelen eller dess musikstycken. Varje måndag släpps ett nytt avsnitt.

Spelklassiker Musik på iTunes Prenumerera på iTunes-uppdateringar. spelklassiker@gmail.com Om man har önskemål om låtar eller teman.