Radio Speltorsk

Spelklassiker Musik 222 – Pytt i Panna #8

Efter en liten utsvängning till filmens värld återvände vi denna vecka till spelens paradis och passar på att kika in i skafferiet. Det blir både en tur till vilda västern och Gotham City. Vi bekantar oss också med en blobb och en patrull som är vilsna. Ett riktigt smaskigt avsnitt som sig bör!

Låtlista
Main Theme – Trolls
Fort Wingate – Gun.Smoke
Train – Sunset Riders
The Sewers – Batman: Return of the Joker
Fight of Fate – Double Dragon Advance
Sins of the Father – Metal Gear Solid 5 önskad av BigBoss
Knee-Deep in the Dead (At Doom’s Gate) – E1M1 Doom theme metal cover önskad av Bragolgrothian
Shaded Plains – A boy and his blob
Main Theme – Full Contact
Main Theme Cover – Lost Patrol
Stage 2 – Battle Garegga
Lone Star – Superbrothers: Sword & Sorcery

Nästa veckas tema: Drakar

Lyssna på avsnitt

Spela i popup - Ladda ner
2014-09-29

3 Kommentarer

2014-09-30, el_kebabo säger:

Riktigt härligt avsnitt som vanligt!

Till nästa gång vill jag önska denna biten
Fantasy Life OST – 14 Tavern: http://youtu.be/lzb-FGP4dfU
Är helt fast i detta spelet och har suttit uppe till klockan fyra Nu två nätter i rad och spelat.
Vad har denna låten med drakar att göra då? Jo i spelet finns ju en drake kallad napdragon och vad passar väl bättre än att efter ha dödat en sådan att ta sig ett par glas på tavernan. :-)

2014-10-01, Silent Warrior säger:

Ooo, jag nämndes! Bara ett förtydligande: Jag var inte ‘arg och förbannad’ över avsaknaden av Shining Force, det var bara meningen att jag skulle muttra som buttra gamla gubbar i största allmänhet.
Vad gäller eventuellt önskemål av Shining Force-låt är det lite besvärligare, för jag är ganska osäker på om man släppte musiken i någon större omfattning. Shining Force 3 ska väl kunna trollas fram någonstans ifrån (och då i form av enligt mig lätt utflippade mixar som i de flesta fall inte dök upp i spelen), men att hitta officiella utgåvor av spelmusiken (med spårnummer och låtordning…) från de äldre spelen kräver större Google-fu än jag kan uppbringa. Hemsnickrade MIDI-rekonstruktioner, extraherad ljudinformation ur ROM-filer (.GYM), visst, men MP3?

Jag är egentligen beredd att säga ‘valfritt ur Shining Force 1′, men i beaktande av rådande försvårande omständigheter är Scenario 2 Opening från Shining Force 3 ett fullgott alternativ.

2014-10-06, JemyM säger:

Fortfarande en vecka efter känner jag, men det här var nog ett av de bästa pytt-i-panna avsnitten hittills… Häftig tappning av DOOM-musiken och trevlig Amiga-musik. Äntligen kom Full Contact, en låt jag väntat på. :)

Kommentera

Om Spelklassiker Musik

I podcasten Spelklassiker Musik kan du varje vecka höra gamla och nya, okända och kända, stillsamma och fartfyllda låtar från dina favoritspel. Allting leds av Tobias Jensen och Andreas Karlsson som varvar låtarna med lite nördig kuriosa om spelen eller dess musikstycken. Varje måndag släpps ett nytt avsnitt.

Spelklassiker Musik på iTunes Prenumerera på iTunes-uppdateringar. spelklassiker@gmail.com Om man har önskemål om låtar eller teman.