Radio Speltorsk

Spelklassiker Musik 223 – Drakar

Katla, Smaug, Blatifagus, Eliott och Dunkelzahn. Alla mer eller mindre kända drakar (vet ni var alla hör hemma?), men nu är det drakar i tv-spel vi ska diskutera. I mångt och mycket är drakar i spel kända för att vara gigantiska varelser som alltid för med sig en viss respekt. Vilket också ger sig uttryck i den musik som brukar spelas när dessa flygande, eldsprutande (oftast), väsen kommer farandes.

Låtlista
Raxis City – Dragon Valor
Mech Dragon – Mega Man: The Power Fighters
Age of the Dragon – Dragon Age – Miracle of Sound
Title Theme – Dragon Warrior 4
Stage 1 – Dragon Spirit
Tavern – Fantasy Life önskad av El_Kebabo
Kikira Theme – Little Samsons önskad av Dirle
War Cry – Dragon Quest VIII
Omake 2 – Dragon´s Fury
Title – Dragon’s Lair (Gameboy)
Vs. Fangora – Kirbys Epic Yarn
Credits – Dragon’s Crown

Nästa veckas tema: Noriko Matsueda Tim Follin

Lyssna på avsnitt

Spela i popup - Ladda ner
2014-10-06

1 Kommentar

2014-10-11, JemyM säger:

I introt på Discworld för PC finns det en scen där ett antal kåpförsedda figurer försöker tillkalla sig en drake. De flesta skriker Dragon! och texten säger också Dragon! men om en lyssnar noga så låter det som en av dem ropar Draken! på svenska…

Kommentera

Om Spelklassiker Musik

I podcasten Spelklassiker Musik kan du varje vecka höra gamla och nya, okända och kända, stillsamma och fartfyllda låtar från dina favoritspel. Allting leds av Tobias Jensen och Andreas Karlsson som varvar låtarna med lite nördig kuriosa om spelen eller dess musikstycken. Varje måndag släpps ett nytt avsnitt.

Spelklassiker Musik på iTunes Prenumerera på iTunes-uppdateringar. spelklassiker@gmail.com Om man har önskemål om låtar eller teman.