Radio Speltorsk

Spelklassiker Musik 224 – Tim Follin

Tanken var att veckans program skulle handla om Noriko Matsueda. Men då hon gjort väldigt få låtar insåg vi att det skulle bli ett väldigt torftigt avsnitt. Därav valde vi istället att ägna programmet åt Tim Follin efter önskan från Dirle. En brittisk kompositör som är mest känd för sitt arbete med ZS Spectrum samt Commodore 64. Och i ärlighetens namn blev det ett förbannat mycket bättre program.

Låtlista
Title Theme – Silver Surfer
Stage 1 – Bionic Commando (C64)
Final Stage – Spider-man / X-men: Arcade’s Revenge
The Great White – Ecco the Dolphin: Defender of the Future
Ship Battle – Indiana Jones and the Last Crusade (NES)
Ingame – Body Slam
Enemy Attack 1 – Future Tactics: The Uprising
High Score – Qix (Amiga)
Intro – The Incredible Crash Dummies
Title Music – Plok!

Nästa cykel: Pytt i Panna – Hela gråskalan – Motoi Sakuraba

Lyssna på avsnitt

Spela i popup - Ladda ner
2014-10-13

5 Kommentarer

2014-10-13, Silent Warrior säger:

Ooo, Motoi Sakuraba på G? Då måste ni nästan ta med titelspåret från Star Ocean 3 eller 4 (inte riktigt förtrogen med SO3, men för SO4 heter det i alla fall ”Ruin and Creation”) – så att folk får höra att han minsann kunde skriva lite fin musik ibland, när han inte passade sig. (Två minuter in är det så att alla spänningar och höstliga köldkänningar försvinner i ett töcken av salighet.)

(Och så finns det väl en del ur Shining Force 3 man kan plocka därutöver: Travelers’ Respite, Quonus Mansion, slumpmässigt Battle Theme…)

Nej, jag är inte herrns största beundrare, men bra skit är bra skit. Har ni botaniserat bland Tales Of-spelen?

2014-10-13, Henrik Andersson säger:

Tim Follin, en riktig klassiker för mig som Commodore 64-fan. Toppenavsnitt med mycket musik jag aldrig hade hört!

2014-10-14, JemyM säger:

Ooooh, vad trevligt detta blev! Bra initiativ, väl utfört och bra musik :)

2014-10-15, Dirle säger:

Jäkla trevligt avsnitt, hade inte räknat med att han skulle glida in på ett bananskal pågrund av mailet men tack för det.

The Incredible Crash Dummies till nes är faktiskt inte ett jätte dåligt spel efter man har lärt sig kontrollen så e det ett helt ok plattform spel.

2014-10-15, Henrik Andersson säger:

Vill också bara inflika att jag hemskt gärna skulle anmäla mig som frivillig att göra ett program åt er, men eftersom jag redan gör en hel podcast om spelmusik så känns det lite onödigt… :)

Kommentera

Om Spelklassiker Musik

I podcasten Spelklassiker Musik kan du varje vecka höra gamla och nya, okända och kända, stillsamma och fartfyllda låtar från dina favoritspel. Allting leds av Tobias Jensen och Andreas Karlsson som varvar låtarna med lite nördig kuriosa om spelen eller dess musikstycken. Varje måndag släpps ett nytt avsnitt.

Spelklassiker Musik på iTunes Prenumerera på iTunes-uppdateringar. spelklassiker@gmail.com Om man har önskemål om låtar eller teman.