Radio Speltorsk

Spelklassiker Musik 225 – Pytt i Panna 2014 #9

Vi vill till och börja med be om ursäkt för det sviktande ljudkvalitén i detta avsnitt. Under själva segmenten när vi talar är det någon form av otrevligt brusande som hörs, och vi har gjort det vi kunnat för att få bort så mycket av bruset som möjligt. Vi hoppas att ni ändå ska tycka att avsnittet går att lyssna på. Det är ju ändå musiken som är i fokus i denna podcast och den är av samma kvalité som alltid. Det vill säga toppenbra!

Låtlista
Battle Hymn – Barbarian
Stage 03 – R-Type III
The Black Cap Brotherhood – Machinarium
Title Theme – Nes Remix
Highway – Shinobi
Scenario 2 Opening – Shining Force 3 önskad av Silent Warrior
Player Battle – Front Mission 2
The Town of Smellsville – Boot Hill Heroes
Chill – Dr.Luigi
Main Theme Rock Remix – 4D Boxing1
PAC-MAN (Club Remix) – Super Smash Bros. 3DS

Nästa veckas tema: Hela gråskalan

Lyssna på avsnitt

Spela i popup - Ladda ner
2014-10-20

7 Kommentarer

2014-10-20, JemyM säger:

Fujitsu’s FM Towns Marty. :) Detta är en konsoll har sin givna plats i spelhistorien. Det som gör den så speciell är spelen som för det mesta bestod av upphottade remakes från andra plattformar. Ett klockrent exempel är Zak McKracken där den bästa versionen av spelet är FM Towns 256-färgersversion.

2014-10-20, Silent Warrior säger:

SALIGHET

2014-10-20, Silent Warrior säger:

Shining Force-rättning: Shining Force 1 & 2 till MegaDrive (släpptes, tror jag, 1990 och 92 eller där i krokarna). Någon variant tror jag släpptes för Game Gear, men jag ska inte svära för högljutt på det. SF1 uppfräschades för PS2 för ”ett par år sedan”. Shining Force 3 släpptes i tre olika delar, för Saturn, men bara Scenario 1 släpptes utanför Japan. (Och i sin natur som en tredelad berättelse var ju inte slutet vad man skulle kunna beskriva som tillfredsställande, men nu har en grupp glada amatörer gjort ett hästjobb och nästan översatt de andra delarna. Spelbara!)
Några spin-offs släpptes också på Saturn (en Zelda-klon och en 2.5D dungeon crawler), något konstigt till sin tids bärbara Nintendo-maskineri, och ett antal… särskilt usla varianter på PS2. Förhållandevis få av dessa översattes, fan vet om någon av dessa fick en PAL release. (Lyckligtvis…?)

(Den långa versionen kan man läsa sig till på http://www.shiningforcecentral.com.)

2014-10-20, Silent Warrior säger:

(Och Shining Force 3 är förresten ett helt jävla underbart exempel på hur man berättar en historia ur olika personers perspektiv. *Känga åt Tales of Xillia* )

2014-10-22, Henrik Andersson säger:

Challenge accepted! Tar kontakt så fort jag monterat mitt nya moderkort… om jag inte sabbar det också.
Mycket behagligt med Barbarian som öppningslåt!

2014-10-23, Paprikan säger:

Istället för vanlig grå så putsar jag istället av Pokémon Guld… och Silver! Jag vill dedicera denna låt till alla mina Pokémon som försvann när mitt Guld helt plötsligt raderade min sparfil.
Pokémon Gold/Silver – Battle! Trainer
https://www.youtube.com/watch?v=JbCtVIDMEAs

Passar på att skriva inför nästa avsnitt medan jag ändå håller på.
Motoi Sakuraba är en av mina favoriter, troligtvis mest av nostalgiska skäl, trots att jag väldigt öppet tycker att mycket av det han gör låter väldigt lika. Men ibland kommer dom där stridslåtarna som verkligen står ut ur mängden, som What Appeared in Eternity’s End from Tales of Graces.
https://www.youtube.com/watch?v=_JhhapDliAc

(Jag var nära på att önska Sakurabas Mario-medley som kom på någon jubileumsskiva men det är nästan en bisarr upplevelse som jag låter den som vill lyssna på själv)

2014-10-26, opkij säger:

Det känns som att jag aldrig kommer hinna lyssna ikapp alla era avsnitt men det kanske är något positivt. Dr.Luigi hade jag faktiskt missat helt att det finns och hans version av Chill var riktigt mysig!

Kommentera

Om Spelklassiker Musik

I podcasten Spelklassiker Musik kan du varje vecka höra gamla och nya, okända och kända, stillsamma och fartfyllda låtar från dina favoritspel. Allting leds av Tobias Jensen och Andreas Karlsson som varvar låtarna med lite nördig kuriosa om spelen eller dess musikstycken. Varje måndag släpps ett nytt avsnitt.

Spelklassiker Musik på iTunes Prenumerera på iTunes-uppdateringar. spelklassiker@gmail.com Om man har önskemål om låtar eller teman.