Radio Speltorsk

Spelklassiker Musik 226 – Hela gråskalan

Med tanke på att hösten nu verkligen rullat in på den svenska slätten så är det passande med en podcast som ägnar ett helt program åt gråskalan. Visst, Andreas ifrågasätter Tobias val av låtar, men det finns faktiskt en tanke med dem allihopa. Och de har faktiskt med grått att göra. Jag lovar. Ärligt. Jo men det är sant. Lyssna själva. Faktiskt….

Låtlista
That’s Death – Discworld 2
Safe in Arms (ft. The Scarlet Furies) – Gray Matter
Let it go (Frozen) – Gameboy remix 8-bit
An Earnest Desire of Grey – Radiant Historia
Little Jack – Skies of Arcadia
Guilty – L.A Noire
Village on Fire – Knights of the Round
Struggle for Life – Trauma Team
Flonne’s Theme – Disgaea: Hour of Darkness
Stage 1 – Gley Lancer

Nästa veckas tema: Motoi Sakuraba

Lyssna på avsnitt

Spela i popup - Ladda ner
2014-10-27

3 Kommentarer

2014-10-30, Henrik Andersson säger:

Håller slutligen på att lyssna på programmet och vill bara snabbt peka på att både ”gray” och ”grey” är fullt accepterbara stavningar av ”grå” på engelska.

http://en.wikipedia.org/wiki/Grey :

”Grey is the dominant spelling in European and Commonwealth English, although gray remained in common usage in the UK until the second half of the 20th century. Gray has been the preferred American spelling since approximately 1825, although grey is an accepted variant.”

2014-10-30, Henrik Andersson säger:

Ni missar ju Fred Gray eller Matt Grey! Matt gjorde t.ex. Last Ninja 2 till C64, helt oumbärligt. Så försenad request: ”Mutants” av Fred Gray!

2014-10-30, Josefin säger:

Tack för veckans hjärtligast skratt.. Glay…
Min femåriga dotter kände igen slingan från Frozen långt innan mig och håller inte med om att filmen är sådär. Glömde att önska en låt till temat men kan ta den till en pyttipanna istället, skulle bli överlycklig av att höra bana 3 låten från Batman till Nes. Motiveringen var att Batman är svart och Nes grå och låten den bästa.
Tack för den roligaste podden.
Hälsningar Josefin

Kommentera

Om Spelklassiker Musik

I podcasten Spelklassiker Musik kan du varje vecka höra gamla och nya, okända och kända, stillsamma och fartfyllda låtar från dina favoritspel. Allting leds av Tobias Jensen och Andreas Karlsson som varvar låtarna med lite nördig kuriosa om spelen eller dess musikstycken. Varje måndag släpps ett nytt avsnitt.

Spelklassiker Musik på iTunes Prenumerera på iTunes-uppdateringar. spelklassiker@gmail.com Om man har önskemål om låtar eller teman.