Radio Speltorsk

Spelklassiker Musik 230 – Nobuo Uematsu

I årets sista kompositör-avsnitt ägnar vi all tid åt Nobuo Uematsu. Ni vet, killen som gjort nästan all musik till alla Final Fantasy spel. Vi tyckte dock att det skulle bli tråkigt att bara spela en massa musik från spelserien, så vi har gjort vårt bästa för att plocka låtar från kanske lite mindre kända titlar där Uematsu-san har varit involverad.

Låtlista
Stage: Outdoor – King’s Knight
Castle Theme – Mystery Quest
Vivi’s Theme – Final Fantasy 9
Menu Theme – Oceanhorn: Monster of Uncharted Seas
Shop Theme – Hometown Story
The Extreme – Final Fantasy 8 önskad av Dirle
The One Ruling Everything – The Last Story
Music Factory – DynamiTracer
Main Theme – Super Smash Bros. Brawl
Battlefield – Lost Odyssey
Waltz for the Moon – Final Fantasy 8

Nästa veckas tema: Gäst-DJ

Lyssna på avsnitt

Spela i popup - Ladda ner
2014-11-24

2 Kommentarer

2014-11-26, Henrik Andersson säger:

Jag utnämner Vivi’s Theme till avsnittets bästa. Det var allt.

2014-11-29, ChrisXswe säger:

Jag var lite delad på veckans bästa låt, intressanta val ifrån båda hållen, MEN jag får säga att både min favorit och min minst gillade låt i veckan går till Gwellmyn.

Bra låt -> Castle Theme – Mystery Quest
Gillade den av någon konstig anledning, trots de få toner som är med.
Minst bra låt -> Shop theme – Hometown story
Kändes för mycket vocaloid, är ej så förtjust i det själv~

För övrigt var det ju ett bra avsnitt och skönt att höra inte så jätte vanliga låtar ifrån Uematsu.

En stor fråga nu dock killar.
Tycker agget mellan varandra har blivit vassare och vassare med avsnitten, är det något vi lyssnare bör vara rädda för eller är ni bara mer busiga med varandra?

Har velat kommentera sen länge, men nu när jag studerar så blir det mer lyssnande än kommenterande på Podcast så poddarna är min lyssning när jag går mellan skolan och hemmet. Så kommer på saker jag ska skriva, men vill gärna lyssna klart på avsnitt som dock tar mig 2 dagar att lyssna klart på!
Så blir tyvärr lätt att saker försvinner och jag missar kommentera :(

Men till nästa pytt i panna så vill jag dock önska en låt sen länge, ni hade ju för länge sen toppen temat på ”shop musik” och sen dess har det kommit några ena efter andra. Men jag vill ge mitt egna förslag och jag skulle gärna höra era kommentarer på detta live, så kan ni hålla er i kragen att lyssna på den tills ni spelar in må tro?

Länken: http://youtu.be/4JkOnC-dJ1E

Enkelt förklarat så är det en theme låt men på sekund 33 börjar shopägaren sjunga med i låten. Försöker kittla era sinnen med denna teaser. NU är frågan klarar ni av att hålla er?
Ser fram emot eran feedback på denna underbara låt!

Kommentera

Om Spelklassiker Musik

I podcasten Spelklassiker Musik kan du varje vecka höra gamla och nya, okända och kända, stillsamma och fartfyllda låtar från dina favoritspel. Allting leds av Tobias Jensen och Andreas Karlsson som varvar låtarna med lite nördig kuriosa om spelen eller dess musikstycken. Varje måndag släpps ett nytt avsnitt.

Spelklassiker Musik på iTunes Prenumerera på iTunes-uppdateringar. spelklassiker@gmail.com Om man har önskemål om låtar eller teman.