Radio Speltorsk

Spelklassiker Musik 234 – Xbox vs. Gamecube

Under 90-talet bestod det stora konsolkriget mellan Nintendo och Sega. Sega höll ut länge mot giganten Nintendo, men fick till slut ge upp när ytterligare en aktör gav sig in i leken. Sony. Ett tag såg det ut som att det skulle bli ett nytt skyttevärnskrig mellan två rivaliserande bolag, när plötsligt en uppstickare från nästan ingenstans också ville vara med och leka. Microsoft släppte sin Xbox. Nintendo stod där och insåg nu att det plötsligt hade blivit ett två fronts krig. I veckans program tittar vi närmare på en av dessa fronter. Den mellan Nintendos Gamecube och Microsofts Xbox.

Låtlista
Funkmaster Peabo – Toe Jam & Earl 3: Mission to Earth
Brave Way – Baten Kaitos: Eternal Wings and the Lost Ocean
Gigantic Fleet – Panzer Dragoon Orta
Unyielding – Halo 2
Dig That Beat – Giftpia
Main Theme – Luigi’s Mansion önskad av Bragolgrothian
Mrs.Catfish – Conker Live & Reloaded
Wonky Circus – Wario World
World A1 – Kururin Squash!
Tea House – Jade Empire
Casino Palace – F-Zero GX

Nästa veckas tema: Michiru Yamane

Lyssna på avsnitt

Spela i popup - Ladda ner
2015-02-02

4 Kommentarer

2015-02-03, Tiduas säger:

Vad glad jag blev att ni spelade musik från Kururin Squash! Personligen älskar jag serien och även om det första spelet ligger varmast om hjärtat (fick det som releasespel till GBA:n som liten) så är de andra spelen i serien också trevliga.

Sen vill jag dock tycka till lite om Luigi’s Mansion 2 som jag tyvärr tycker drog ut på allting på tok för mycket. Luigi’s Mansion till GC må ha varit någon timme för kort men 3DS-spelet var istället några timmar för långt. Jag ogillade dessutom det uppdragsbaserade bansystemet de använde sig av, det hela slutade med att man utforskade samma miljöer hela tiden och med det försvann mycket av charmen. Inget dåligt spel, men fortfarande inte i närheten av lika bra som originalet enligt mig. ;)

2015-02-04, JemyM säger:

Det här blev ju riktigt intressant! Jag tänkte alltid ”PS2″ på den tiden… inte xbox och gamecube… Jag tyckte mellansnacket var guld. Jag tar gärna fler liknande avsnitt i framtiden ifall ett liknande radarpar (som inte är NES/SMS och SNES/Genesis) föreslås. Jag hade själv helst tagit en lila Gamecube men min är faktiskt grå… :(

2015-02-04, Olol säger:

Tack för ännu ett bra avsnitt! Det var ett bra tag sedan jag skrev till er sist, jag ska försöka bättra mig på den fronten. Nu när ni ska ha Michiru Yamane (Castlevania special 2?) ^^ som nästa veckas tema så måste jag ju passa på att önska en låt. Jag haffade Andreas på Skype och lät han få agera budbärare.

2015-02-05, Andreas Melberg säger:

Nu höll jag på att glömma att kommentera igen men förhoppningsvis hinner ni se den :p håller på att lyssna igenom alla avsnitt igen av er från 99 o framåt eftersom det inte släpps nån mer vettig podcast :) och eftersom ni tänkte köra lite musik från Michiru Yamane så måste jag önska en låt! Den är från Turtles Fall Of The Footclan och Boss fight music.

http://youtu.be/Jy51S2VcSjQ

Fortsätt med det ni gör för det är fantastiskt!

Rock On
Andreas

Kommentera

Om Spelklassiker Musik

I podcasten Spelklassiker Musik kan du varje vecka höra gamla och nya, okända och kända, stillsamma och fartfyllda låtar från dina favoritspel. Allting leds av Tobias Jensen och Andreas Karlsson som varvar låtarna med lite nördig kuriosa om spelen eller dess musikstycken. Varje måndag släpps ett nytt avsnitt.

Spelklassiker Musik på iTunes Prenumerera på iTunes-uppdateringar. spelklassiker@gmail.com Om man har önskemål om låtar eller teman.