Radio Speltorsk

Spelklassiker Musik 236 – Pytt i Panna 2015 #2

Vi fortsätter vår resa genom tv-spelsmusiken. Denna vecka chockar Hiro världen genom att spela musik ifrån ett Amiga-spel. Trots att han egentligen vill ha det till NES. Vi spelar även fyra härliga låtar önskad av er fantastiska lyssnare. Så vad väntar du på, släng i ordning en kaffe, te, choklad eller vad du nu gillar att dricka och lyssna på ett fräsigt avsnitt av Spelklassiker Musik.

Låtlista
City Levels – Bravoman
The Stanley Parable Song – The Stanley Parable
Rave in the Grave – Shantae and the Pirate’s Curse
Big Blue – F-Zero önskad av Alx
Ocean Loader v.4 – Batman the Caped Crusader önskad av Pansarankan
Identity Believer – Mr Gimmick
Main Theme – Loom
Narrow and Close – Resident Evil Remake önskad av Mlie-Redfield
BGM6 – Midnight Resistance önskad av Moffe
Main Theme – Toki (Amiga)
BMG1 – Micro Machines
Tule Tree – Guacamelee
Mine – Dokapon Monster Hunter
In a Dream – Harmony of Heroes

Nästa veckas tema: 80-talet

Lyssna på avsnitt

Spela i popup - Ladda ner
2015-02-16

3 Kommentarer

2015-02-18, Per säger:

Hej!
Har bara lyssnat lite sporadiskt förut. Men på grund av den förträfflige Nitetraveller i sommras ligger nu en stadig premunation på eran förträffliga pod =)

Och nu när det är 80tals tema kan jag inte missa och önska :

”Hydrogen” – M.O.O.N (Hotline Miami OST)

Grym låt från ett grymt spel!

Ps. Får man hälsa? =)

Isånnafall Hälsar jag till Robin!

MVH Per

2015-02-19, Paprikan säger:

Jösses, jag har inte kommenterat en enda gång i år. Härligt att ni är tillbaka!

På tal om Shantae: Jag hade till denna veckas pytt i panna tänkt önska en låt från Mighty Switch Force 2, ett annat Wayforward-spel med musik av Jake Kaufman. Jag vet inte mycket mer om det än att det verkar vara något pussel/plattformsspel som kostar 60 spänn på Nintendos e-shop. Men soundtracket är fantastiskt! Det, och även massa andra soundtrack Kaufman gjort, finns att ladda ner för 0 kronor upp till valfri summa på hans Bandcamp -> http://virt.bandcamp.com/music

Vill medan jag kommer ihåg vilja önska låt till nästa pytt: The Afterblaze från Mighty Switch Force 2 https://www.youtube.com/watch?v=coSJYJhlVu8

God fortsättning och tack för alla bra avsnitt

2015-02-19, JemyM säger:

Det här är ett sånt där härligt pytt-i-panna avsnitt där jag blev tvungen att googla upp soundtrack efteråt och lyssna på andra låtar från spelen. Jag har alltid uppskattat musiken för Shantae och Guacamelee har ju fantastisk musik.

Kommentera

Om Spelklassiker Musik

I podcasten Spelklassiker Musik kan du varje vecka höra gamla och nya, okända och kända, stillsamma och fartfyllda låtar från dina favoritspel. Allting leds av Tobias Jensen och Andreas Karlsson som varvar låtarna med lite nördig kuriosa om spelen eller dess musikstycken. Varje måndag släpps ett nytt avsnitt.

Spelklassiker Musik på iTunes Prenumerera på iTunes-uppdateringar. spelklassiker@gmail.com Om man har önskemål om låtar eller teman.