Radio Speltorsk

Spelklassiker Musik 238 – David Wise

David Wise är troligtvis mest känd för musiken till diverse Donkey Kong Country-spel. Men det är en person som har arbetat sedan Rare startades och har väldigt mycket mer spel under sitt bälte än bara de om en gigantisk apa med slips. Mycket nöje!

Låtlista
Downhill Theme – Slalom
Main Theme – Monster Max
Grassy Greens – Snake Rattle n Roll (Mega Drive)
Fear Factory – Donkey Kong Country
Castle Harman – Time Lord
Swapstone Hollow – Starfox Adventures
Reach the finish – Cobra Triangle
Outside the Castle – Wizard & Warriors
Stage 2 – Battletoads in Ragnaroks World
Pirate Lagoon – Diddy Kong Racing

Nästa cykel: Pytt i Panna – Serietidningar ft gäst – Inon Zur

Lyssna på avsnitt

Spela i popup - Ladda ner
2015-03-16

3 Kommentarer

2015-03-16, Nate Traveller säger:

Inon Zur är en medioker klåpare som för all framtid kommer stå i Michael Hoenigs, Jeremy Soules och Mark Morgans skugga! Så att jag inte får önska någon låt då svider faktiskt mindre än väntat. :)

PS. Andreas, Inon Zur har inte haft något med musiken i Mass Effect att göra så där lider jag inte heller. ;)

2015-03-17, JemyM säger:

Bah, Nate ditt troll. :) Inon Zurs soundtrack till Syberia II kommer att förbi ibland mina favoritostar alla tider.

2015-03-23, ChrisX säger:

Passar på att slänga iväg en önskan till Inon Zur avsnittet.
https://youtu.be/bB2IbHUrv98
Prince Of Persia – The Two Thrones – Speed kill

Jag vet att jag säkerligen nämnt det förut, men just Ubisoft ”Prince Of Persia” spel är något jag håller nära till hjärtat.
Det är en Triologi (Som blev med fyra spel…. *Suckar*) som följer en episk story där prinsen växer genom alla tre spelen.
Börjar med Sands of Time där Prinsen får tag i tidsdolken som med hjälp av sanden som kontrollerar tid, kan även nu börja manupulera tid till sin fördel.
Dessvärre till en stor kostnad. När storyn fortsätter in i det andra spelet ”A warrior within” så försöker Prinsen nu stoppa det som blivit en förbannelse över honom och kniven, han är nämligen jagad av tidsväktaren och måste ständigt fly.
Det är en spel fyllt av fart och fläkt men även spännande pussel och strider.
För att sedan gå in på det sista spelet där allting ska sluta, (Jag gör detta kort p.g.a. att jag vill hålla det relativt spoiler fritt!)
Prinsen kan inte längre hålla sanden i kontroll vilket gör att Prinsens själ splittras i två läger, den ena är prinsen och den andra sidan är prinsens ondskefulla ego vars kropp också blivit fäst vid sanden.
Spelet utspelar sig även bra i detta pass då sanden kan ta över helt och man blir i dessa lägen ”The dark prince”, man blir ondskefull och hänsynslös, till detta så sugs även prinsens liv ut med tiden. så man måste vara snabb på sina fötter och se till att döda fienderna på löpande band!

Till denna episka story som jag sammanfattat väldigt dåligt så följer även väldigt magisk musik tycker jag själv i min mening, väldigt mellanöstern influerad. Så njut av låten nu gott folk istället för att läsa denna underliga kommentar! (Happy face)

Kommentera

Om Spelklassiker Musik

I podcasten Spelklassiker Musik kan du varje vecka höra gamla och nya, okända och kända, stillsamma och fartfyllda låtar från dina favoritspel. Allting leds av Tobias Jensen och Andreas Karlsson som varvar låtarna med lite nördig kuriosa om spelen eller dess musikstycken. Varje måndag släpps ett nytt avsnitt.

Spelklassiker Musik på iTunes Prenumerera på iTunes-uppdateringar. spelklassiker@gmail.com Om man har önskemål om låtar eller teman.