Radio Speltorsk

Spelklassiker Musik 241 – Inon Zur

I avsnitt 241 av Spelklassiker Musik djupdyker vi ner i musikträsket tillsammans med den israeliske kompositören Inon Zur. Mannen som står bakom musiken till storspel som Dragon Age och Icewind Dale. Då varken Tobias eller Andreas hunnit läsa så många intervjuer med karln så har vi tyvärr inte så mycket information att ge om herren. Men vi hoppas att ni ändå gillar det ni kommer få höra.

Låtlista
Arrival at the Docks – Icewind Dale 2
Downtown Reefside – Power Rangers Dino Thunder
Strong and Strike – Naruto Rise of a Ninja
Title Theme – Rift
Grand North – Syberia 2
Speed Kill – Prince of Persia: The Two Thrones önskad av ChrisX
Chariot Race 1 – Prince of Persia: The Two Thrones
Pyrrhic Victory – Crysis
Main Theme – Men of Valor
Final Request – Dragons Dogma
I Am the One – Dragon Age: Origins

Nästa cykel: Pytt i Panna – Remixer – Barry Leitch

Lyssna på avsnitt

Spela i popup - Ladda ner
2015-04-06

1 Kommentar

2015-04-08, ChrisX säger:

Dags för ännu en önskning! =D

Som många har sagt så har affärs avsnittet varit ett av era bästa avsnitt, jag vill dra upp ett spel som i mitt tycke har spelvärldens skönaste shopkeeper.
Crypt of the Necrodancer, jag vet inte om någon av er har spelat spelet, men det är en rogue-like DDR craweler skulle jag enklast säga.
Man spelar flickan Cadence som söker en artifakt, men trillar istället ner i ett hål och dör, en ond magiker tar hennes hjärta och ger det på något sätt liv igen, men nu hör Cadence musik i sitt huvud. Detta är grunden för spelet och spelet startar med detta förklarat.

Så spelet går nu ut på att röra sig i takt till musiken i en top-down vy, man rör sig höger, vänster, upp och ner.
Men till detta för att öka spänning och rolighetsfaktorn så finns det en Shopkeeper på varje våning, det speciella med honom är att han just… sjunger med i tonerna!

Vad har ni att säga om detta efter att ha lyssnat på låten?
https://youtu.be/4JkOnC-dJ1E

Ser fram emot att höra era svar!
/ Best Regards ChrisX

Kommentera

Om Spelklassiker Musik

I podcasten Spelklassiker Musik kan du varje vecka höra gamla och nya, okända och kända, stillsamma och fartfyllda låtar från dina favoritspel. Allting leds av Tobias Jensen och Andreas Karlsson som varvar låtarna med lite nördig kuriosa om spelen eller dess musikstycken. Varje måndag släpps ett nytt avsnitt.

Spelklassiker Musik på iTunes Prenumerera på iTunes-uppdateringar. spelklassiker@gmail.com Om man har önskemål om låtar eller teman.