Radio Speltorsk

Spelklassiker Musik 245 – Pytt i Panna 2015 #5

Alltså vad skriver man egentligen i en sådan här text efter 245 avsnitt? Är det någon som någonsin läser dem överhuvudtaget? Är det något särskilt ni vill att vi skriver om? Våra favoritdjur? Varför är himlen blå? När kommer Duck Tales tillbaka på TV? Vilken pytt i panna är godast? Felix eller Coop?

Låtlista
Clock Town Acoustic – The Legend of Zelda: Majora’s Mask
Kingdom of Rapadagna – Monster World IV
Night Walk (Japansk) – Rhythm Heaven Fever
Stage 2 Theme Remix – Journey to Silius önskad av Josefin
Overhead Planet – Cosmo Tank önskad av Retroberra
Reclamation – Journey
Filmoa – Actraiser
Dance 1 – Sid Meier’s Pirates önskad av Alx
A Town Full of Life – Shining Force 3 önskad av Silent Warrior
Title Theme – Topgear 2
Sailing – Ultima Online
The Knight – Suikoden 5
Stage 1 – Total Carnage
Dr.Wily Fortress Stage – Mega Man V

Nästa veckas tema: Får jag se på menyn

Lyssna på avsnitt

Spela i popup - Ladda ner
2015-05-04

1 Kommentar

2015-05-05, Silent Warrior säger:

Hm, jag börjar nästan känna mig lite senil… Jag tänkte först på det omkring det avsnittet när ni nämnde ‘gamla rävar’ som inte stod sig så bra när chip-musik övergavs för mer moderna former av spelmusik. (Förra avsnittet? Förrförra?)
I alla fall: Shinji* Hosoe, och Xenosaga II. Herrn blev ju anlitad för att bidra med lite musik utanför cutscenes (gissningsvis förhållandevis sent i utvecklingsprocessen, efter all skit Monolith fick för hur man använde musik i Xenosaga I), och min åsikt om hans bidrag kan väl tyvärr bäst sammanfattas kort och gott som: INTE KUL… För ett tag sedan snubblade jag in på hans hemsida (http://hosoe.cocoebiz.com/), och det såg ut som om han ändå hade gjort många CD-släpp. Jag kunde inte lista ut vad allt handlade om, men en stor del verkar komma från olika arkadspel.
Efter en del funderingar tyckte jag att det verkade som om Hosoes stil (eller musiken ur XSII, åtminstone) egentligen hade gjort sig bättre som chip-musik, med alla dess begränsningar, än modernare samplingsbaserad musik. Ett fall av ‘gamla chip-musikrävar som inte funkar lika bra idag’, kanske? Något ni känner för att nosa i?

* Shinji(ro) lär betyda religiös tro på japanska, om jag inte har fått helt fel information. Roligast att känna till för de som spelar Persona 3, kanske…

Kommentera

Om Spelklassiker Musik

I podcasten Spelklassiker Musik kan du varje vecka höra gamla och nya, okända och kända, stillsamma och fartfyllda låtar från dina favoritspel. Allting leds av Tobias Jensen och Andreas Karlsson som varvar låtarna med lite nördig kuriosa om spelen eller dess musikstycken. Varje måndag släpps ett nytt avsnitt.

Spelklassiker Musik på iTunes Prenumerera på iTunes-uppdateringar. spelklassiker@gmail.com Om man har önskemål om låtar eller teman.