Radio Speltorsk

Spelklassiker Musik 247 – Noriyuki Iwadare

Ytterligare en japansk kompositör står på tapeten. Noriyuki Iwadare kan nog vara en doldis när det gäller namnet i alla fall, men när man väl läser på om hans resumé så inser man att det är en man som haft fingret med i många fantastiska spel. Han ligger även bakom musiken till diverse anime och tv-serier.

Låtlista
Stage 1-1 – Wings of Wor
Theme of Grandia – Grandia
Clean it Up – Monstania
Dream – Wind: A Breath of Heart
Objection 2009 – Ace Attorney Investigations: Miles Edgeworth
Ruins – Power Rangers The Movie
Neo Holy War – Langrisser 2
Ghaleon’s Palace – Lunar: Silver Star
Shop – Elvandia Story
Higher the Air – Mega Man X7

Nästa cykel: Pytt i Panna – Sommar – 250-jubileum

Lyssna på avsnitt

Spela i popup - Ladda ner
2015-05-18

3 Kommentarer

2015-05-19, JemyM säger:

Jag uppskattade båda Miles Edgeworth spelen… Har spelat dem för storyn främst. Vad det rör den japanska filmen Ace Attorney så är det faktiskt den bästa filmatisering av ett datorspel jag sett.

2015-05-19, Olol säger:

Hej det var trevligt att vi träffades på RSM och att jag äntligen fick träffa och skaka hand med Tobias. Synd att du inte kom längre i Super Mario Bros tävlingen Andreas (du skulle nog ha lagt några timmar av din speltid i Monster Hunter 4 på Super Mario Bros istället heh ~^).

Jag tycker att ni har en bra podcast där avsnitten är lagom långa med snack och trevlig musik. Jag hoppas att ni kommer att hålla på ett bra tag till så jag har något trevligt att lyssna på, på min arbetsplats.

Till Pytt i Panna avsnittet så vill jag önska en låt från ett spel som förhoppningsvis kommer att släppas om cirka 2 år.

Har någon av er koll på detta spelet?

Om inte så är här en länk till kickstartern.

https://www.kickstarter.com/projects/iga/bloodstained-ritual-of-the-night

Låten jag vill önska heter Theme of Bloodstained från Bloodstained: Ritual of the Night

https://www.youtube.com/watch?v=n5D108icynk

2015-05-19, Silent Warrior säger:

*GNYYYYYYY* Debussy och Ravel var ju fransmän… Detta uttal kommer hemsöka mig in i graven!

(Och Mahler anses som en av musikhistoriens absolut största symfoniker. Inte mycket hårdrock, men en liten kul grej är att någon, möjligtvis tidskriften Opus, låtit trycka upp T-tröjor med kompositörers namn stiliserade efter några hårdrocksbands namn. Mahler tror jag fick Metallicas teckensnitt. Har en i garderoben, köpt på Göteborgs bokmässa 2012 eller däromkring.)

Kommentera

Om Spelklassiker Musik

I podcasten Spelklassiker Musik kan du varje vecka höra gamla och nya, okända och kända, stillsamma och fartfyllda låtar från dina favoritspel. Allting leds av Tobias Jensen och Andreas Karlsson som varvar låtarna med lite nördig kuriosa om spelen eller dess musikstycken. Varje måndag släpps ett nytt avsnitt.

Spelklassiker Musik på iTunes Prenumerera på iTunes-uppdateringar. spelklassiker@gmail.com Om man har önskemål om låtar eller teman.