Radio Speltorsk

Spelklassiker Musik 253 – Remixer FTW!

Är det något som vi är urusla på i Spelklassiker Musik så är det remixer. Detta försöker vi råda bot på i veckans program som är sprängfylld med variationer av de mest älskade spellåtarna. Mycket nöje!

Låtlista
Rich Nature Plucked by McDuck – Duck Tales 1 & 2
Mortal Kombat Theme Metal Remix – Ryashon
Still Alive Jazz Version – Portal
The Escape Remix (Infidel) – Aladdin (Genesis)
Famous Segata Sanshiro Theme
Sol Sanctum Remix – Golden Sun önskad av Andreas
Playstation Black Disc – Castlevania: Symphony of the Night
Super Mario Land Level 1 Remix – Mario Freaks Orchestra
Commando V2 – Instant Remedy
Battlefield Theme Epic Rock Remix
Splatoon Main Theme Remix – J.Daniel Orta

Nästa veckas tema: Wario

Lyssna på avsnitt

Spela i popup - Ladda ner
2015-09-07

5 Kommentarer

2015-09-08, Martin Lindell säger:

Man kan läsa hela storyn om Segata Sanshiro i min bok Historien om Sega. Han blev så populär att det även gjordes ett spel om honom till Saturn i Japan. Vidare så dog han i sista reklamfilmen försvarandes Segas högkvarter från en ankommande missil som han lyckas styra iväg ut i rymden. Skådespelaren gjorde även röst till Ryos far i Shenmue.

2015-09-08, Martin Lindell säger:

Och ja, Instant Remedy är en svensk kille som heter Martin Noriander (tidigare Andersson) som gjort musik åt Atod och förutom remixer gör musik till mobilspel m.m. numera.

2015-09-09, Silent Warrior säger:

Remixer, som är min favorit och allt… Jag vill bara flika in lite om Golden Sun. Nja, ni verkar ha spelat dem tillräckligt mycket för att ha en uppfattning om upplägget och spelmekaniken, så jag nöjer mig med det här: förutom igenkänningsfaktorn vad gäller sprite-designen (EXAKT som i studions Sega Saturn-spel!) och annat (en del gemensamma drag med vissa av deras Saturn-spel) såg jag faktiskt inte mycket av vikt som talade till spelens fördel, annat än att de väver samman de olika gruppernas (mellan GS1 och 2) berättelser på ett riktigt snyggt sätt (känns igen från Shining Force 3!!!11!1). Så… nja, jag förlåter er om ni inte tycker spelen är värda besväret.

I alla fall, jag hade en önskelåt på lut också. Tänkte det var lika bra att tala ur skägget innan jag glömmer hur jag tänkte:

https://www.youtube.com/watch?v=Ex8yj16QL-M – To save humanity / Command & Conquer 4 / James Hannigan

Jo, så här när man kommer tillbaka till skola/universitet/jobb, vad andra dumheter man nu hittar på, så tyckte jag att den här låten ganska bra fångar stämningen när man (läs: jag) till exempel går och plockar fram eländes kurslitteraturen igen och baxar bort eländet (c:a 3 kg! Per bok! Jag skojar inte!) hela vägen till läshörnan utan att någon omkommer. Kanske peppar det någon.

(Den något ödesmättade titeln kan vi kanske tala tyst om.)

När jag såg hur ni hade planerat de närmaste avsnitten blev jag lite osäker på om låten skulle passa någonstans alls. Hittar ni ingen plats för den innan slutet av oktober kan vi kalla ärendet preskriberat. Har en massa annat trams/nostalgi att utsätta folk för.

2015-09-11, Stefan Lindberg säger:

Nej jag hann inte önska någon låt eftersom jag åkte på semester utan internet, men ni fick ju ihop en tillräckligt med låtar ändå så det gjorde ju inget ;)
Annars hade jag velat ha hört Weird Dreams remix av ACC:Xess (original av David Whittaker)… ni kanske kan klämma in den i något senare program :)
https://www.youtube.com/watch?v=P7bPiA0l0TI

Wario vet jag knappt något om… jag köpte dock Wario World ganska nyligen till min Gamecube men har inte spelat det mer än 5 minuter.

Vilken dag i veckan är det ni har som deadline för att önskningar ska hinna komma med i nästkommande program?

2017-05-25, mackage canada säger:

Radio Speltorsk » Spelklassiker Musik 253 – Remixer FTW!
mackage canada http://www.cscst.ca/mackage.htm

Kommentera

Om Spelklassiker Musik

I podcasten Spelklassiker Musik kan du varje vecka höra gamla och nya, okända och kända, stillsamma och fartfyllda låtar från dina favoritspel. Allting leds av Tobias Jensen och Andreas Karlsson som varvar låtarna med lite nördig kuriosa om spelen eller dess musikstycken. Varje måndag släpps ett nytt avsnitt.

Spelklassiker Musik på iTunes Prenumerera på iTunes-uppdateringar. spelklassiker@gmail.com Om man har önskemål om låtar eller teman.