Radio Speltorsk

Spelklassiker Musik 255 – Gäst Alexander

Som tidigare nämnt kommer vi försöka ha med fler gäster i programmet denna säsong. Vi inleder starkt med att välkomna tillbaka vår sommarpratare Alexander. Med sig har han temat transporter, så häng med när vi djupdyker ner i olika sätt att ta sig fram på i spelvärlden.

Låtlista

Ghostbusters 2 – Driving Stage
Game A: Main BGM – Radar Mission
Final fantasy 7 – The Highwind Takes to the Skies [Airship Flight Theme]
Flight into the Unknown – Secret of Mana
Crimsons Skies
Dancing Devil – Uninvited
Kingdom hearts – Gummi ship stage 2
Uniracers – Level 2
Admiral Benbow – Assassin´s Creed 4 Black Flag
Zelda the Wind waker – The great sea

Nästa cykel: Pytt i Panna – Totaka Song – Metal Gear – Andreas Melberg

Lyssna på avsnitt

Spela i popup - Ladda ner
2015-09-21

2 Kommentarer

2015-09-21, Silent Warrior säger:

Hm… Transportmedel. Då tänkte jag ”asså, OM de inte spelar Highwind får jag ett bryt” – och så gjorde ni det! (Okej, inte direkt en högoddsare. Men jag känner mig smart.) ‘Förlegat’ känns som en mycket bra beskrivning av FF7 – fast nog sitter väl det mesta som gav spelet dess charm mer i berättelsen och situationerna? ‘Njutbart trots spelmekaniken’, typ? Balansen i svårighetsgraden var inget jag funderat på förut, men jag kan acceptera att spelet är lätt som skam. Jag har ingen riktig erfarenhet av FF4.

Apropå förlegat, förresten, så kom jag att tänka på följande händelse när jag visade Final Fantasy 6 för min kusin (som tyckte FF7 var fett najs):

O_O
”… Du skojar…?”

Ramaskri kring Mass Effect, också… Var det jag, det? *Känner mig stolt*

2015-09-23, ChrisX säger:

Yoh grabbar,

Varit väldigt frånvarande ifrån att kommentera, har en önskelåt till pytt i panna, ej ifrån ett spel men känns väldigt spelinfluerad.

https://youtu.be/bQ-60VV3PPE
Tothejazz – Watermelon world

Kommentera

Om Spelklassiker Musik

I podcasten Spelklassiker Musik kan du varje vecka höra gamla och nya, okända och kända, stillsamma och fartfyllda låtar från dina favoritspel. Allting leds av Tobias Jensen och Andreas Karlsson som varvar låtarna med lite nördig kuriosa om spelen eller dess musikstycken. Varje måndag släpps ett nytt avsnitt.

Spelklassiker Musik på iTunes Prenumerera på iTunes-uppdateringar. spelklassiker@gmail.com Om man har önskemål om låtar eller teman.