Radio Speltorsk

Spelklassiker Musik 257 – Totaka’s Song

Kazumi Totaka arbetar som musiker och ljuddesigner på Nintendo och har gjort musik till diverse spel. Han är även känd för att gömma en specifik liten trudelutt, känd som Totaka’s Song, i många av de spel som han är involverad i. I veckans avsnitt djupdyker vi ner i hans koncept och berättar om några av de spel där melodin går att finna. Samt spelar såklart låtar från dessa spel.

Låtlista
On the Beach – Yoshi’s Story
Game Boy Horror – Luigi’s Mansion
Nantendo Funcenter – For the Frog the Bell Tolls
Gnat attack 1 – Mario Paint
Entertainment Studio – Mario Artist: Talent Studio
2 AM – Animal Crossing City Folks
Battle Menu – Pikmin 2
Cloudtop Cruise – Mario Kart 8
Mysterious Forest – Zelda: Link’s Awakening DX
Tunnel Scene – X

Nästa veckas tema: Metal Gear

Lyssna på avsnitt

Spela i popup - Ladda ner
2015-10-05

4 Kommentarer

2015-10-06, Per säger:

Hej! Tror knappast jag behöver önska ”The Best Is Yet To Come” men jag gör det ändå! För den är magisk! Förra sommaren åkte jag i min truck och lyssnade på den. Åkte förbi sommarjobbarDaniel som kan ha hört typ max två sekunder av låten, Han ropa efter mig och fråga om det var Mgs låten och sa att han nästan ibland spelade igenom Mgs bara för att höra låten! =)
Med den här låten Tackar jag Mattias, Peter och Fredrik för fin Mgs special där vi lyssnare bara fick höra låten i bakgrunden.
Tack för bra podd!

2015-10-06, Per säger:

Och så glömde jag ju länken =(

https://www.youtube.com/watch?v=6miaTf1gF4g

2015-10-07, Andreas Melberg säger:

Höll på att glömma att önska en låt inför detta avsnitt, men som tur är så fjorde jag ej det! Metal Gear Solid har ända sen det släpptes för första gången på Ps1 varit en av mina absoluta favoriter inom spel. Det va nyskapande, nytänkande och nåt man aldrig sett förut. Och iomed att del fem släpptes förra månaden så spelade jag igenom del 1-3 för att minnas hur bra spelen är, del tre som är Snake Eater är det bästa i serien enligt mig.

Döm av min förvåning när jag spelade igenom nya del fem och märker hur man misslyckas kapitalt med att avsluta MGS sagan. Hur Kojima lyckades med detta är för mig en gåta! Men kort sagt fattas det en gigantisk del av kakan!

SKITSAMMA. låten jag tänkte önska i vilket fall kommer från Snake Eater och från slutfajten med Big Boss!

http://youtu.be/0rbflGKAK0o

2015-10-08, opkij säger:

Kul tema denna gång och att bara höra Totakekes namn nämnas gör att man blir glad! Tänk alla lördagar man väntat med spänning på vilken låt man ska få höra honom spela i Animal Crossing till Gamecube.

Kommentera

Om Spelklassiker Musik

I podcasten Spelklassiker Musik kan du varje vecka höra gamla och nya, okända och kända, stillsamma och fartfyllda låtar från dina favoritspel. Allting leds av Tobias Jensen och Andreas Karlsson som varvar låtarna med lite nördig kuriosa om spelen eller dess musikstycken. Varje måndag släpps ett nytt avsnitt.

Spelklassiker Musik på iTunes Prenumerera på iTunes-uppdateringar. spelklassiker@gmail.com Om man har önskemål om låtar eller teman.