Radio Speltorsk

Spelklassiker Musik 258 – Metal Gear

Snake? Snake! SNAAAAAKEEE!!!

Låtlista
Heavens Divide – Metal Gear Solid Peace Walker
Theme of Tara – Metal Gear Solid VR Missions
Zanziber Breeze – Metal Gear 2: Solid Snake
Dead Cell theme – Metal Gear Solid 2
Snake vs. Shaman – Metal Gear Solid: Twin Snakes
The Best is Yet to Come – Metal Gear Solid önskad av Per
Final Boss – Metal Gear Solid 3: Snake Eater önskad av Andreas Melberg
Escape from the Fortress – Metal Gear Solid 3: Snake Eater önskad av Andreas Åberg
Barrel Canyon – Metal Gear: Ghost Babel
Encounter – Metal Gear Solid
Jungle Area – Metal Gear
Vs. Metal Gear – Metal Gear Acid
Opening Theme – Metal Gear Portable Ops

Nästa veckas tema: Gästen DeadAndy

Lyssna på avsnitt

Spela i popup - Ladda ner
2015-10-12

1 Kommentar

2015-10-13, Silent Warrior säger:

Christopher Walken var också med i Privateer 2. Just saying. *Nördpoäng +7*

Ooo, ett SÅNT upplägg! Jag misstänker att det finns många spelserier att grotta ner sig i framöver. För att säga något om avsnittet, så är musiken rätt go. Fast jag har aldrig spelat NÅGOT MGS, så sammanhangen går mig lite granna förbi.

Men kan ni kanske hitta en förevändning att koka ihop ett Hitoshi Sakimoto-avsnitt? Jag spelade igenom Final Fantasy XII igen för ett tag sedan (… och har fortfarande inte bankat ner alla Mark Hunts), och slutstriden kändes nästan som om någon brände av en jetmotor rakt i ansiktet – kinder och hår och fan vet allt bara fladdrade över allt…

… medan jag i ärlighetens namn bara satt där med min AI-konfiguration i typ en kvart och väntade på att något oförutsett skulle inträffa. (Gillar INTE Gambit-systemet! Men SATAN vad det spelet skulle må bra av en HD-variant!) I alla fall, ett rejält drag var det. När jag sökte igenom sidan verkar han lite underrepresenterad – hittar bara Valkyria Chronicles bland låtlistorna, vilket i och för sig kanske inte är så ”bara”, men han har väl haft ett finger med i rätt mycket? Breath of Fire 5, texempel? *Hint?*

Kommentera

Om Spelklassiker Musik

I podcasten Spelklassiker Musik kan du varje vecka höra gamla och nya, okända och kända, stillsamma och fartfyllda låtar från dina favoritspel. Allting leds av Tobias Jensen och Andreas Karlsson som varvar låtarna med lite nördig kuriosa om spelen eller dess musikstycken. Varje måndag släpps ett nytt avsnitt.

Spelklassiker Musik på iTunes Prenumerera på iTunes-uppdateringar. spelklassiker@gmail.com Om man har önskemål om låtar eller teman.