Radio Speltorsk

Spelklassiker Musik ft. Nate Traveller och Mlie Redfield

Häromdagen damp det ner ett gäst-dj avsnitt i vår inkorg från Robert Jonsson och Emelie Thid på temat Resident Evil. Eftersom Halloween bara är runt knuten så tyckte vi att det verkade passande att ta en paus från vår ordinarie cykel och släppa fram dessa två förträffliga gäster så att de fick spela musik ifrån en spelserie som de håller väldigt kär.

De båda har även gjort en egen podcast-serie om Resident Evil som går att lyssna på här.

Låtlista:
The Depth (Resident Evil Remake)
The Front Hall (Resident Evil 2)
Staff and Credits (Resident Evil 3: Nemesis)
Love? (Resident Evil: Code Veronica)
Credits (Resident Evil: Outbreak 2)
Krauser (Resident Evil 4)
Assault Fire (Resident Evil 5)
The Mercenaries Theme (Resident Evil 6)
Black and White (Resident Evil: Revelations 2)
Prologue (Pipe Organ Solo)

Lyssna på avsnitt

Spela i popup - Ladda ner
2015-10-26

3 Kommentarer

2015-10-27, Stefan Lindberg säger:

Jag spelade just RE:The Umbrella Chronicles (Wii) i helgen med en kompis men innan dess så var det ett bra tag sedan jag kört något av Resident Evil-spelen, och jag måste erkänna att jag aldrig fastnat för musiken i något av dom. Dom innehåller oftast ganska mycket stämningsmusik och inte så mycket starka melodier.
Men jag gillade den sista låten ni spelade ”Prologue” den var precis som ni beskrev väldigt pampig :)

2015-10-28, Nate Traveller säger:

Skräckspel är ju annorlunda än andra spel på så sätt att det bygger mycket hårdare på att etablera en stämning. Musiken ska förstärka den och får absolut inte sticka ut (eftersom det då snarare rycker en ur illusionen), så du har givetvis rätt i att det vanligen inte sticker ut. Det är oftast credits-låtarna där musiken tillåts rocka loss. :)

Men roligt att du gillade sista låten, Stefan!

2015-11-22, Spel 223: Inför avsnitt 3 | Moment 223 säger:

[...] Spelklassiker Musik ft. Nate Traveller och Emelie Redfield http://moment223.se/spel223/spel223_003_00.mp3 [...]

Kommentera

Om Spelklassiker Musik

I podcasten Spelklassiker Musik kan du varje vecka höra gamla och nya, okända och kända, stillsamma och fartfyllda låtar från dina favoritspel. Allting leds av Tobias Jensen och Andreas Karlsson som varvar låtarna med lite nördig kuriosa om spelen eller dess musikstycken. Varje måndag släpps ett nytt avsnitt.

Spelklassiker Musik på iTunes Prenumerera på iTunes-uppdateringar. spelklassiker@gmail.com Om man har önskemål om låtar eller teman.